OCHO MACHO
2015. szeptember 01. írta: Black Pen

OCHO MACHO


OCHO MACHO
Az első “hivatalos” bionk“ című Ocho Macho írás alapján átvett anyag, sajtóképpel.
A hír forrás anyaga: http://ochomacho.hu/az-elso-hivatalos-bionk/


OCHO MACHO zenekar  (Fotó: sajtóanyag)

Kicsit reggae, kicsit latin, kicsit punk, kicsit rock and roll – egyszóval: hupogós.Bob Marley és Manu Chao Vas megyei keresztgyerekei” - CLS Music

Az úgy volt, hogy 2003-ban a Krinyó gondolt egyet (ez egy több éves gondolkodás eredménye volt az igazat megvallva), hogy még sincs az jól, hogy széles e hazában nincs egy rendes “bulizenekar” amely igényesen próbál buli-zenét előadni. Fogta magát és megkereste a helyi zenészeket és hopp már meg is alakult az Ocho Macho zenekar Szombathelyen. Ha már a névnél tartunk, ez Milos Attilának a zenekar első bőgősének érdeme, örök hála neki érte! Igaz nyelvtanilag nem tökéletes, mert helyesen Ocho Machos lenne, de ennyi költői szabadságot megengedett a Csűrhe magának.

További 22 kép megtekinthető az OCHO MACHO zenekar fellépéséről, a bejegyzés alatti és további bejegyzések gombra kattintva!





Eredeti céljuk egy vérbeli bulizenekar összehozatala volt, de a kezdeti időszak feldolgázásaival aratott sikerei arra ösztönözték őket, hogy saját dalokat is kezdjenek írni. Tagcserék és hosszas vívódás után kialakult, hogy vidám, Dél-Amerikára és a Karib szigetvilágra jellemző zenét fognak játszani vegyítve a latin hangzást a reggae-vel. Miközben bejárták Magyarországot, valamint a szomszédos Ausztriát, a közösen töltött idő és befektetett energia meghozta gyümölcsét: 2007 őszén megjelent háromdalos maxi lemezük, melyet 2008 karácsonyán követett az először szerzői kiadásban megjelen El Mundo Fantástico című albumuk. A következő év meghozta az átütő erejű sikert: koncertjeik rendre teltházasak, kis klubokban és szabadtéri nagy színpadokon egyaránt megfordulnak, és 2009 őszén megjelent első hivatalos nagylemezük a CLS Music gondozásában.




Dalaikat magyar, angol és spanyol nyelven adják elő, így a zenéjük valóban határok nélküli! Ennek többszörös bizonyítéka az, hogy már Ausztria fővárosában sem ismeretlenek. Bécsben többfelé is felléptek már, például az Arkadienhof-parlament udvarában, az Esperentella fesztiválon, a Kuga-Libre-n, az Ost Klub-ban, de hupogtak már az eisenstadti utcafesztiválon, és Bad Tatzmanssdorf főterén is. 2010-ben sem maradnak a sógorok Ocho nélkül, a Csűrhe fellép a Bildein PICTURE ON Festival-on, a Wiesen Jazz Pub-ban, valamint Nova Music szervezésében a wieseni SUNSPLASH-en, egy színpadon a Gentleman-nel. Ausztriában az ORF lett a médiapartnerük, ami igen komoly szakmai siker egy magyar zenekar számára! Az ORF rádióállomás felvette dalaikat a játszási listájukra, és mivel a rádiónak stúdiója van Teneriffén és Mallorcán, az Ocho Machót az ott nyaralók is megismerték.

Azóta megjelent két videoklip, a Savaria Kingston Town, mely Szombathely városának hivatalos dalává vált, és számtalanszor hangzik el a Haladás futballpályáján valamint a hazai kevés számú zenei csatornán. A másik videoklip az El Mundo Fantastico, melyet a szombathelyi főtéren vettek fel 2009. augusztus 20-án mintegy 6000 ember előtt. A zenekar a sok koncertezés hatására lassacskán elismert vendégévé válik a legtöbb jelentős hazai és osztrák fesztiválnak, így többek közt 2010-ben is fellépnek a Pannónia Fesztiválon, a VOLT-on, az EFOTT-on,a pécsi Rockmarathonon, a Campus fesztiválon, az Alterábán, a Szigeten, és a SZIN-en is. Természetesen nem hagyják ki a Taliándörögdi Víz ünnepét és a Balatonkenesei Lecsófesztivált sem:). 2010 nyár végén pedig fellépnek a Wiesen fesztivál Reggae színapdán a Gentleman előtt, valamint nyár végén a bécsi Ost klubban.


2010. Augusztusában megjelentetik első nemzetközi kislemezüket. A Puskás (Pancho Bum-bum-bum) című négy dalos maxi cd-n az Ocho Macho zenekar legújabb dala lesz hallható magyar és spanyol nyelven. A dallal Puskás Ferenc előtt tisztelegnek, aki ötven évvel ezelőtt nyerte meg a BEK-et a Real Madrid-nak. A magyar szöveget Kowalsky szerezte, harmónikán közreműködik Maszkura. A dalt hallva hívta meg a bandát a madridi Oferta Special zenekar egy közös koncertre 2010.június 19-én, így a 2010-es futball vb pár mérkőzését a Santiago Bernabeu stadion környékén nézték a fiúk, megadva a módját a Pancho helyi premierjének. Kint létük alatt a Real Madrid magyar szurkolói tagozatának vezetője, Dévai Márk is fogadta a fiúkat, hogy átvegyen egy tiszteletpéldányt a maxi cd-ből, melyet eljuttat a Real Madrid média osztályára is. A dalhoz természetesen terveznek egy videoklipet is, lehetőleg a tehetséges mai magyar labdarúgók közreműködésével (u21-es csapat). A megjelenést támogatja a Puskas.com (alapítvány), a Real Madrid magyar szurkolói tagozata, valamint a Budapest Honvéd FC. Céljuk, hogy ez a dal, egy igazi magyar futball induló lehessen, melyet hallva büszkén vonulhatnak ki a hazai futballcsapatok a gyepszőnyegre.

Az Ocho Macho zenekar ismertetése a Wikipéda alapján.
A hír forrás anyaga: https://hu.wikipedia.org/wiki/Ocho_Macho

A zenekart 2003-ban alapították azzal a szándékkal, hogy Magyarország nyugati vidékén létrehozzanak egy bulizenekart. A népszerű bulislágerek játszása után az együttes hamarosan saját dalok komponálásába fogott.

A tagság összetétele az évek során változott, de a zenekar mára már sorozatos telt házas bulikat produkál.

2007 őszén kiadtak egy három számot tartalmazó kislemezt, amely a 2008-ban, szerzői kiadásban megjelent első nagylemezük, az „El mundo fantástico” előfutára volt. 2009-ben a CLS Music (akkor még CLS Records) is megjelentette a lemezt, amelyet az első hivatalos megjelenésnek tekintenek.

Az album megjelenése után sűrűn felléptek Magyarországon és Ausztriában és 2010-re ők lettek a fesztiválokon és klubokban az egyik leggyakrabban fellépő zenekar. Az osztrák közszolgálati rádió, az ORF és spanyolországi leányvállalatai bevették dalaikat a műsoraikba, ami magyar zenekarral ritkán esik meg.

2010-ben jelentették meg második, „Puskás (Pancho Bum-Bum-bum)” című kislemezüket, amely a legendás magyar labdarúgó, Puskás Ferenc emléke előtt tiszteleg. A címadó dalt Puskás egykori klubjának, a Real Madridnak otthont adó madridi Bernabéu stadionban is eljátszották.

Számos külföldi fesztiválon megfordultak már Romániától Ausztrián át Németországig, olyan előadók előzenekaraként játszottak, mint a Gentleman vagy a Buena Vista Social Club, de vendégeskedett koncertjükön a Ska Cubano is.

2012 végén egy különleges dvd-vel lepték meg a közönséget, az Offline-on az egész évet felölelő, közvetlen, vidám hangulatú stúdió- és koncertfilmek láthatóak.

2013-ban “Tíz év- tíz város” címmel országos születésnapi koncertturnéra indultak, majd ennek megkoronázásaként, októberben megjelent a 10 év – 10 város című maxijuk, három slágergyanús dallal. A ki vagyok én?! mellett a Maskaray című számban a PASO zenekarból jól ismert Krsa, a Képzeld el másképp című szerzeményben pedig Kowalsky vendégeskedik.

2014. májusában megjelent a zenekar 3. nagylemeze, „De Pute Madre” címmel.

A lemezzel egy időben megjelent az Ocho Camino című könyv is, amelyből mindenki számára kiderül, hogyan jutott el az Ocho Macho a kezdetektől napjainkig, a zenekari tagok szemszögéből.

2014-ben Szombathelyen és Szigetváron Ocho Macho Szívfonik néven áthangszerelve, hetven zenész kíséretében nagy sikerű szimfonikus koncertet adtak. A műsort szeretnék elvinni az ország más városaiba is, hogy ezt az új hangzást is megismerhesse a közönség.

Az Ocho Macho zenekar már régóta hirdeti, hogy legyen minél több élőzene Magyarországon. A Lezmon csoport (Legyen Élőzene Magyarországon) segítségével egy jótékonysági turnén vesznek részt, mely során a zenekar olyan településeken ad ingyenes koncertet, ahol a lakosságnak kevésbé van módja élőzenés rendezvényekre járni.

2015 tavaszán új kislemezzel jelentkeztek, melynek címe: Punk. Ennek stílusa kicsit eltér attól, amit eddig megszokhattunk a srácoktól, de természetesen a hupogós, „Ocho-s”hangzás nem marad el.

Ocho Macho zenekar tagjai:
Csík Andor – trombita
Kirchknopf Gergő – ének
Mersics György – dob
Mórocz András – trombita
Szebényi Dániel – billentyűs hangszerek
Mike Gotthárd – gitár
Szalai Márton – basszusgitár
Keresztesi Krisztián – ütőhangszerek

Elérhetőségek, további információk:
http://www.ochomacho.hu/
www.facebook.com/ochomacho
www.youtube.com/ochomachomusic




A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr48845858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása