Eskü szentsége!
2016. június 01. írta: Black Pen

Eskü szentsége!

Megfogadom, megesküszöm, az életem árán is, az éntudatunk legfőbb működtető mechanizmusa, ha ez nincs, akkor elveszett emberek vagyunk, nincs egyénre-szabott és önálló karakterünk.


Kitartani elvek mellett, melyeket az egyén hozz meg alaposan előkészített döntése árán önmaga számára, egyfajta én-, és léttudat, személyre-szabott önállóság kérdése, ki vagyok én, ki szeretnék lenni ezen a földön, mit képviselek, mitől leszek egyedi és karakteremben figyelemfelkeltő, valamint sérthetetlen. Vágyni a valóságot, az elképzelésekből létjogosultságot megteremteni, az álmok képzeletformáló erejét megvalósítani, de nem engedve az elnyomásnak. Az eskü szentsége jellemformáló erő, minden ember egyedi értéke, mely által egy személyiségi jegyeivel megáldott és arca-formált két-lábon járó csoda válik belőle, ugyan már születése pillanatában az, hiszen megtette az első lépéseket az élet felé, de csak halála órájában pörgetheti vissza képekben, ki is volt ő valójában. A hit önmagamban, bízni a belső éntudatomban rejtőzködő képességeimben, a megvalósítás útjára lépni, áldozatokat hozni érte, ehhez emberi elméket magam-mellé állítani támogató szerepkörben, mind-mind fogadalmak és eskütétel kérdése, ahogyan a hitetlen és esküszegő meghall, ha nem szó szerint is, de személyiségtudatában igen, mert elárulta önmagát, megszegte az önmaga-által tett szent esküjét. s fogadalmát.

Képcím: Eskü szentsége. Képfelirat: Az eskü kötelez, egy életre szól, akár az életed árán is meg kell védened, szent és sérthetetlen! feketetoll.blogspot.com
(megjegyzés: Az önmagunk számára meghozott döntések, valamint megfogadott eskütételek sorozatai sorsalakítóak, melyek kétfajta irányultsággal rendelkezhetnek, lehetnek pozitívak, illetve negatív hatásúak, formáló és romboló erővel is bírhatnak.)

A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr508845458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása