Körinterjú a jellemformáló erőkkel, ki is vagy te?
2016. június 12. írta: Black Pen

Körinterjú a jellemformáló erőkkel, ki is vagy te?

Ma esti vendégeim a jellemformáló erőid, de jelen vannak a tanult és jól bevett szokásaid, de körünkben ül a társadalmi elvárásokért felelős tudat, s az egyén önmotivációs és megújulási képességi személyiségjegyei. A vita tárgya: Ki is vagy te?


Körinterjú a jellemformáló erőkkel, ki is vagy te?
Képméret: 553x658, feketetoll.blogspot.com
Blogger kérdése: Kedves jellem, egy ember személyiségjegyeinek meghatározó része vagy?
Jellem válaszolt: Mióta ember az ember, engem létrehoztak, ha majomként is makogtam a kezdetek kezdetén, már akkor is rendelkeztem némely személyiségi jegyekkel. Igaz még akkoriban az ősiség elve szabályozott csak, a túlélés esélye, mely néha kegyetlen volt velem szemben, de mégis szabad voltam. Manapság már ez nem mondható el, mert nem sűrűn vannak jellemtelen emberek, de sok feladatom van, mivel sokrétűvé tettek akaratom ellenére, melyek nem mindig vannak a fogamra, de ez már tudatosság kérdése, melyet társadalmak irányultságai hoztak létre, persze szorosabban véve a közösséget alkotó és formáló erőket.
Társadalmi elvárások közbeszólt: Mi legalább sokrétűek és összetettek vagyunk, akár népcsoportok szerint is külön-külön választva, mindennek előtt érdekeket szolgálunk és próbáljuk elnyomni az egyéni kezdeményezésű jellemek kialakulását, mi kordában tartjuk azokat, szankciókat alkalmazunk ellene. Igaz Jellem barátom, te is megtörhető vagy, már nem hódolhatsz a szabadságodnak és önmotivációs képességed kétszer gondold meg, mielőtt fűbe harapnál, nem vagy te hurikán, hogy kedvedre bárhol taroljál.
Blogger kérdése: Jellemnek céloznám a kérdést, még-pediglen, hogy téged mi motivál itt a XXI. században?
Jellem: A motiváció, mint erény, nos az nem létezik, mert létrehozott fogalomrendszer, s az egyének ennek gyűjteményeiből képes megújulni, na persze azt hiszi, hogy valami csodát alkotott, de nem, mert újat egyedit létrehozni, ami még nincs, ahhoz nem ismeretekre, készen kapott jellemrajz tárházakra van szükség, hanem szűz és érintetlen, tanulatlan agyi tevékenységek csíráira. Vedd alapul, hogyha egy ember élne ezen a földön, akkor a sok tudás hova lészen, egy emberben nem fér el, ami végülis ott van minden agyban, csak nincs kihasználva, nem tör elő, mert nincs rá szüksége. A világ célja az, hogy minél több emberben osszon el egy tudás halmazt, ami minél jobban feldarabolódik, annál értéktelenebb, hiszen nem egy helyen összpontosul, a magban. Olyan ez, mikor egy virág szétszórja a magvait, s azok genetikai kódoltságaik miatt megfogannak, másolatként továbbörökítik génjeiket. Örök körforgás, legfeljebb természeti erő szabályozhatja éltét, vagy halálát.
Személyiségjegyek váratlan támadólag vitát szít jellem felé: A világon élő összes ember személyiségjegye alkot egy egészet, sőt bővül tárházunk egyre érdekesebb emberekkel, melyek generálják, vagyis gerjesztőleg hatnak egymásra.
Jellem közbevág: Elkorcsosultok személyiségjegyek, mert sokrétűvé feldarabolódtok, ami azt teszi, hogy pitik vagytok, egymásra vagytok utalva, egymás képességeiből éltek meg. Egy mindennel megáldott karakteres személyiségjegyet sokfelé osztotok, elveszítek tőle a tudást, nehogy nagyot alkosson összetett ember lévén. Láthattad a "Hegylakó" című filmet, ott csak egy maradhat, mindent megtesz annak érdekében, hogy ez így is legyen, belőletek meg már van 8 milliárd, pont annyira feldarabolt tudás, ami egy halmazt alkot, de ki az igazi gazdája annak, a jó Isten tudhatja csak, Ő az egy.
Társadalmi elvárások közbevág: Persze, mert mi elvárásokat teljesítünk, jobban kihasználhatóak egy-egy feladatra az emberek, mert csak egy célra összpontosítanak, amiben meg hiányosak, azt megoldja helyettük más, ami természetesen ott lapul a személyiségi jegyeiben, de már régen elfelejtették, mert leszoktattuk róla őket, kihasználhatóvá, védtelenné téve ezzel az emberiséget, csak egymás tudásában bízhatnak, önmaguk képességeiben már egyedileg nem, a feladat és probléma megoldó, túlélő képességük már közelít a nullához, a napi élet rutinmegoldó képességei ide meg nem sorolhatóak, az fajfenntartás kérdése.
Tanult jellem megszólal: Mi tanult jellemek egyet értünk a társadalmi elvárásokkal, képletesen szavazati jogunk, módosítási lehetőségünk az egyénhez mérten szinte lehetetlen, mert meg kell feleljünk mindenben, persze manipulálhatóak is vagyunk, miképpen jól érezzük magunkat néha, de a többségünk tanult jelleme olyan karakterbe van foglalva, hogy ha akarja, ha nem, elfogadja a sorsát, beletörődik, kiutat nem akar találni belőle, nem is motiválja semmi, mert akarata sincs, vagy nem tanulta meg mi az, csak sejti, viszont nem látja értelmét alkalmazni, illetve életösztön félelem vezérli, gyenge motiváltságában, elveszett és a társadalmi elvárások abban is tartják retorzió alkalmazás viszonylatában.
Bevett szokások mindeddig csendben volt de váratlanul megszólal: Mindenesetre engem sokan követnek, ők azok akik társadalmi rétegeket és tradíciókat alkotnak, uralmi és elnyomottnak vélt pozíciókat foglalnak el, ki-ki a saját maga sorsán, lehet önmegvalósíthatósági motivációja, ha az el van nyomva és kordában van tartva, örökre el van ásva, jól szabályozott körökbe van foglalva élete, személyiségi jegyei pedig akarata ellenére is fognak torzulni, és mire élete végéhez ér, beletörődik a saját sorsába, gondolati ereje sem lesz, már kihasználva sem fogja érezni magát, csak csendben meghal, jó Hegylakóként egy sem marad, csak volt az élete, nem is érdemes küzdenie, hogy megmaradjon.
Blogger: Önmotiváció! Van e egyéni és sajátos kezdeményezésed?
Önmotiváció válaszolt: Na persze. Mindenben, amit csak ember kitalálhatott a földön, csak annyiban, persze az emberi tudás állandóan fejlődik, de az csak a természet, a földi élet, annak alkotóelemeinek feldarabolásából adódik, s annak következménye. Mi lenne a tudással, ha nem léteznének a föld kémiai alkotóelemei. Semmi, mert nem lenne miből gazdálkodni, nem lenne élet sem, nem hogy tudás, agy és agyi tevékenység sem, mert nem épülnének kémiai alkotóelemek sorozata egymásra. Az önmotiváció, agyi tevékenységek sorozata, mind-mind elektromos tevékenységek eredménye, mint szellemiség nem létezik, öröklődési folyamatként él tovább ki-ki mennyivel bír ebből, mennyit kapott. Ha hiba csúszik, netán torzul az egyéni kezdeményezés, akkor az reform, történelmet formáló erő, mely néha nem bír pozitív tartalommal, de ez csak realitás és mihez viszonyítás kérdése.
Blogger összefoglaló kérdése interjú alanyai felé: Végül-is kik vagytok ti?
Ma esti körinterjú alanyaim végülis egyöntetűleg szólaltak meg: Te! A jellemed, a gondolataid, a léted, és a létezésed.

Végül-is a mai estén, a körinterjú alkalmából sok minden szóba kerülhetett volna még, de sajátosan szemlélve a végeredményét, mint minden következtetéshez és állásfoglaláshoz, a legpontosabb hipotézis felállításához, nyolcmilliárdnyi ember hozzászólására lett volna szükség.


A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr668845440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása