A Tengeri malac kézikönyv (a blogger barátja, "Bolhás" alapján ajánlva)
2015. augusztus 18. írta: Black Pen

A Tengeri malac kézikönyv (a blogger barátja, "Bolhás" alapján ajánlva)

Az internet, s oly sok más szakirodalom foglalkozik a tengeri malacok életével, minden napjaival, étkezési szokásaikkal, a betegségükkel, hogy az már kimerítő unos-untalan, az emberben már nem a természetes gondoskodás szeretetét alakítják ki, hanem az aggódó félelmet, a tudatosított, és aggódó kisállat gondozást. Nem kell szívre venni, el kell dobni ezeket a szakirodalmakat, legalábbis az én tapasztalatom alapján.
1.A tengeri malacok étkezési szokásai.
A dinnyeszelet víztartalma miatt, praktikus szomjoltó.
"Bolhás" fenemód nem szereti, ha fotózzák.
A tengeri malac is egy emlős állat, mint az ember, ugyanazok az étkezési szokásai, kivétel ez alól, hogy nem ehet főtt ételeket és húskészítményeket, nem ragadozó, valamint nem házisertés, igaz a nevében benne van a malac szó, de tengeri is, ami leginkább növényevő életmódjára utal. Aki már tartott kecskét, de még nem volt tengeri malaca, nos ugyan úgy kell tartani ezt a kis jószágot. Nem válogatósak semmiben, megesznek mindent, ami rágható, ami szemüknek-szájuknak ingere. A kisállat kereskedésekben sem kell megvenni a legdrágább termékeket, mert nem biztos, hogy ami drágább az jobb is minőségében, saját tapasztalatom szerint nem, csak felesleges pénzkidobás, önhitegetés, az emberek hiúság érzetének növelése, hogy mi megadjuk a módját, de nem biztos, hogy ezáltal hisszük azt, miképpen mi mindent megteszünk érte, csak egészséges és jó-táplált legyen.
"Bolhás" jelenleg szingliként él, fenemód huncut pasi.
Sokkal jobban szeretik az egyszerűbb ennivalókat, nem kell nekik a technika által készített műcsodák. Ha jobban bele gondolunk, akkor a természetben hol is találhatnák meg a tengeri malacokat, és hiába is rabságban nevelkedtek ezen kis lények, azért ott van még a hasukban a természetes ételek utáni vágy. A kisállat tartóknak ki is lehet kísérletezni, miképpen az évszakok közben megtermett termények-gyümölcsök közül mi az, amit szívesen elfogyasztanának a tengeri malacok, mert ami nincs fogukra azt úgysem eszik meg, tudják ők saját maguk az ízlésvilágukat. Nem kell szerényen bánni a zöldségfélékkel, úgyis beosszák maguk közt, egy sem fog felrobbanni, ha tele is eszi magát.
Ha valami hiányzik a tányérjukból, netán tiszta-vizet óhajtanak, akkor úgyis jelzik azt, leülnek mellé, addig őrzik amíg meg nem kapják azokat, ami éppen hiányzik.
2. A tengeri malacok tartása. A tengeri malacokat sokan akváriumokban, ketrecekben tartják, félve attól, hogy úristen mi lesz ha kimászik, összerág mindent, illetve összeszarja (piszkolja, hogy ne legyek bunkó) az egész lakást.
Uborka, dinnye, óriás zsemle egészben.A fogkoptatás fontos
Teljesen muris, mire egy fűszálat végig bedarál a szájába.
2.1 Akvárium? Valaki dugta e már bele a fejét a széles és tágas akváriumban, valamint mit hallott benne, mert a tengeri malacot, ha ebben tartjuk, akkor ők egész-nap ezt hallgatják, s nem csodálom, miképpen nem bolondulnak meg benne, de előbb utóbb ebbe a zajba döglenek bele. Ha nem is dugták még bele az akváriumba a fejüket, de biztos volt már mindenki fején egy hatalmasabb fazék, melyben csak a külvilág zajának zúgását-búgását hallhattuk, de  ha még ez sem elég, akkor mindenki hallott már arról, miképpen a tengeri kagylót a fülhöz téve az zúg, mintha mondana valamit. Na a tengeri malacok füle is így zúg mindennap az akváriumokban, csak nem az akvárium akar valamit mondani, hanem a tengeri malac, hogy gazdám mentsél onnan ki, mert megbolondulok az egész napos zúgásban.
Kell nagyobb élvezet, mint beleharapni a mézédes dinnyébe.
2.2. Ketreces tartás? Ettől jobb, de nem humánusabb a ketreces tartás, spontán laikus, kicsit vicces agrármérnöki megfogalmazással, elkerülhető a kis-jószág szökése, meg hogy telepiszkolja a lakást. Egy megjegyzésem lenne még pediglen az, hogy ha valaki azt a szót használja, miképpen összepiszkolja a lakást a tengeri malac, az ne tartson azt, meg se forduljon a fejében, mert vagy túlképzett ebben a világban, vagy magamutogató úrias betegségben szenved, mert ebben az esetben már eltávolodtak a természettől, az ember alkotta világban élnek, közük nincs hozzá, a kis-jószág szenvedné meg, mert nem értené meg, a perzsa szőnyeg nem lehet koszos. A tengeri malac természetes Isten által teremtett lény, aki eszik-iszik-szarik alapon működik, mint ahogyan az emberek java-részének is kellene, de aki ezt az aranyszabályt tudja, az tartsa őket nyugodtan. Szóval a ketreces tartás alkalmas, egyfajta otthoni ZOO, tengeri malac börtön, de hát azért lett háziasítva, miképpen barátunk legyen, ne csak szarképző szőrmók.
Néha akkorát alkot a szemével,magányra vágyik, hiszen eszik.
2.3. Ólban való tartás? Mint ahogyan a neve is kifejezi ennek a kis jószágnak, Tengeri malac, tarthatjuk őket spontán fából készült kicsi ólban-karámban is. Nem fognak kiszökni belőle, de ennek eshetőségét el kell zárnunk azzal, miképpen ha abból kitekint, akkor ne érzékeljen maga alatt biztos földet, mert akkor kimászik. Ez a fajta megoldás úgy működik, hogy valami olyan alkalmatosságra helyezzük fel az ólat, mely nem látszik ki a kisállatok otthona alól, nem képez egyfajta peremet körülötte, merre kimászhatnak, esetleg onnan leeshetnek, s akkor megtörténik a baj. Személtetésképpen valami olyasmit kell alkotni, mint a kacsalábakon álló vár.
3. A tengeri malac, mint társ?
Répa, sárgabarack, szilva, uborka, paradicsom, meg ami van.
Mint egy pitbull mastiff terrier,vinné a dinnyét megsemmisíteni
Felesleges tagolni az állatszeretet, leginkább arra hivatkoznék, amit sok-mindenki tud, de még nem fedezték fel. Nagyon alkalmas a következő betegségektől való megszabadulástól, igazi kis lélekgyógyász, mely a gyógyszerszedést pótolhatja, elhagyható mellette, sőt nem is kell rászokni, csak a szeretet erősíteni napról-napra felé, gondoskodni róla, nem félni tőle, mert haver lesz könnyen belőle, esetleg családtag. Saját tapasztalatom, hogy kigyógyultam az alvás zavaromból, a depressziómból, a stresszből, feszültségoldó, pánikroham-, halálfélelem-tömeg-emberundor iszony, tériszony kezelő (egyik betegség csökkenésével a többi is fokozatosan megszűnik, de kell hozzá egy jó adag emberi kitartás és akaraterő is, mert a kettő együtt működik párhuzamban), mert van valaki, akire oda kell figyelnünk gondoskodni róla, s ezáltal a szenvedélybetegségek is könnyebben elhagyhatóak, mert mindig szüksége van ránk, és egészségesen, amit ő észre vesz, visszajelez a számunkra, miképpen megérzi, ha baj van azt is.
Szerezz be egy tengeri malacot, és úgy éljen, ahogyan te szeretnéd, ahogyan te szeretnél élni, ahogyan szeretve szeretnél lenni, ahogyan szeretnek, ennyi az egész, nem több, s a leghálásabb barátod lesz. Ugyan olyanok az élettel szembeni elvárásai, mint a tiéd kedves állattartó, jövendőbeli állattartó. Persze vannak rosszcsont tengeri malacok is, de mindenkihez a hasán keresztül vezet az út a megjavulásig.

A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr808845868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása