"Facebookkal egy országot"
2016. március 22. írta: Black Pen

"Facebookkal egy országot"

"Facebookkal egy országot"


Ember és uralom.
A képi illusztráció forrásanyaga, a kép címe:
Google/https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/

A "Facebookkal egy országot" című regény részlet, az előző írásomhoz, a Spicli-blog-facebook-hoz tartozik. Ez a regény, mint mindegyik, a gondolat szüleménye, mely nem létezik, nincs megírva, nem is lesz, meg nem is fogom megírni soha. Egy szóval, s csapjunk a lovak közzé, azaz Thomas Wine: Facebookkal egy országot című regényéből részlet:


"-Brandton! Milyen az országban az általános közhangulat a legutóbbi megszorító intézkedésünk után, várhatóak e megmozdulások országszerte?
-Miniszter elnök úr. A legfrissebb statisztikai adatok elemzése alapján, az összevont facebook kutatások alapján a rendszer 65%-os stagnálást reagált, ami éppen csak súrolja azt, hogy országosan nem várhatóak megmozdulások, bár az ország keleti részén az általános közhangulat ingadozik, de a helyi média ténykedése, melyet bevontunk az ügyletekbe, kissé csökkentette a közfelháborodást, ezáltal nem várhatóak zavargásokra felszólító ellenzéki kampányok, ha lenne is, akkor a rendvédelmi szervekkel együttműködve lekapcsoljuk, és 48 órára kivonjuk a forgalomból a kezdeményezőket. Igaz a múltkori esetkor becsúszott egy kis ziccer, de azóta rendeztük a helyzetet, így az ügy lecsendesült, ennek ellenére 24 órás megfigyelés alatt tartjuk az illetőt, ha kell beavatkozunk- mondta Brandton, de hirtelen el is gondolkodott egy lélegzetvételnyi időre, majd sanda mosollyal az arcán megjegyezte, hiszen hibát mindenki követhet el, ha akarja, ha nem.
-Bízok magában, s a titkos csoportban, melyet meglátásom szerint nagy szakértelemmel irányít. Tudja a hatalom nem mindenki mellé állíthat embert, de mindenkiről szeretnénk tudni mindent, a technika fejlődésének csúcskorát éljük, ki kell használnunk ezt a lehetőséget, hiszen a gazdaság mozgató rugója a tőke, és minden hadra-fogható eszközt meg kell mozgatnunk, hogy meg is legyen védve. Nagyot bukhatnánk, melynek esélyt sem szabad adni, összeomlana az ország pénzügyi vérkeringése, melyet mi építettünk fel, megküzdöttünk érte, s egy jól működő egységes politikai rendszert hoztunk létre, mely összetart minket vagyonos rétegeket, de kell a népnek a majomkodás, hogy ezzel is eltereljük a figyelmét a nekiszánt sorsáról...-mosolyodott el a miniszter, de elhalkuló szavai végén megjegyezte, hogy miénk a hatalom, a hatalomnak szabad kezet kell adni, az erőszakot sem kizárva, de addig, amíg vannak békésebb eszközökkel megoldható módszerek, igaz hatástanilag lassabbak, de azokat is ki kell használni. Érti ezt Brandton? Nyugalmat kell tartani az országban, teljes mértékben kordában tartani a népet, elmenni a közfelháborodás határáig, ne tovább, stop-megállni, de a nép soha sem fogja megtudni, milyen eszközökkel fordultunk ellene, s azzal, amivel saját magát árulja el nekünk napi-szinten, ez kész röhej!- s egy hatalmasat nevetett a miniszter. A facebook, a világ pöcegödre, a nép szava egy kísérteties hálózatban, amit a sötét színfalak mögé bújva, csak mi látunk összességében. Mindez a miénk, a politikáé, amit képviselünk, s ezzel a kocka el van vetve, a csatát vér nélkül megnyerjük.
Ebben a pillanatban azonban, az elnöki szoba nyitott küszöbén egy férfi állt meg, az ajtófélfán bekopogtatott, jelezvén érkezését, de nem szólalt meg, nem is köszönt. Az államvédelem szolgája volt, kigombolt és vágott-nyakú szürke formaruhában, mint egy nagyméretű egér, úgy állt ott.
-Maga beszélni is tud?-förmedt rá a miniszter, vagy csak ott áll, s arra vár, hogy én beszéljek magához? Brandton menjen oda hozzá, a maga embere. -utasította, s meg sem fordult a fejében, hogy közelebb engedje magához a fiatal embert, aki a szavak hallatán belülről megremegett, de nem mutathatta ki félelmét, mert tudta, hogyha meglátja rajta a miniszter, akkor könnyen kikerülhet a titkos belső elhárítási csoportból az utcára.
Brandton határozott lépésekkel odament a fiatalemberhez, halkan valamit dörmögött annak, majd kivette a kezéből a dossziét, mely még szinte friss volt és meleg, nemrég nyomtatták ki.
-Elmehet-szólt oda, de kösse be a cipőfűzőjét, mert még orra esik, s takarítónőnek munkát ad.
-Olvassa már!-emelte fel hangját a miniszter, de szemében valami bizonytalanság is megjelent, hiszen tudta, hogy ennek a jelentésnek nagy horderejű a jelentősége.
-Uram, tisztába vagyok azzal, hogy a jelentés tartalmának sikeressége önnek mit jelent, mit hordozz magában, ha pozitív a statisztikai számítások eredménye, a hibaszázalékok arányszámait is figyelembe véve.
-Na mit? Azt, hogyha nem olvassa fel azonnal, a szeme láttára mindjárt felrobbanok. Minden elő van készítve, magára várok, a válaszára. Mondja már!
-Uram. a jelentés végeredményében összesítve, támogatja az újabb adók bevezetését, habár az elemzések szerint a kockázati tényezők is jelentősek a közfelháborodás tekintetében, de azt-hiszem kivitelezhető a terve Miniszterelnök úr, legfeljebb a köznyugalom megőrzése érdekében az elhárítási csoportot készenlétbe helyezzük, amíg az általam vezetett csoport, megfigyelés alatt tarja a közösségi oldalakat, s a számítógépes rendszer segítségével percről percre elemezve, a kezünkben tarthatjuk az irányítást, és szükség esetén a vészhelyzetekre előkészített "K"stratégiai terveket bevethessük. Tízezer ember áll a rendelkezésünkre uram, mind beépített emberek, tudják mi a dolguk, ha probléma merülne fel akció közben, erről kezeskedem-tette hozzá határozott szavakkal Brandton.
-Elmehet, közölje az újabb tervben szereplő csoportok vezetőivel, hogy akció aktiválva a holnapi nappal, a megszorító intézkedések tervei, a média segítségével nyilvánosságra fognak kerülni.-majd a miniszter önelégülten leült az íróasztalához, egy pillantást vetett a felesége fotójára, akit már nem szeretet, csak megszokásból élt vele, s az asztalon levő díszes fadobozból egy szivart vett elő.
Majd meglátod kedvesem- beszélt a képhez, majd meggyújtotta a vaskos Havannai szivart, s mintegy tüdejéből feltörő lelkében megkönnyebbülve, annak gomolygó füstjét hosszasan, a szoba tágas légterébe fújta."
Elnöki iroda. A képi szemléltetés forráscíme: Google/http://static.guim.co.uk/



A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr738845548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása