Magyarok a Kánaánban-hétvége várás
2016. március 18. írta: Black Pen

Magyarok a Kánaánban-hétvége várás

Magyarok a Kánaánban-hétvége várás


Brutális lelki-terror érzet, a búbánat és az örömösztön szenvedése élettere lett az anyaföld a szívekben, alsóbb társadalmi rétegek tükörképében elkészült néprajzvázlat hétvégére, és mit festene meg az írás által Munkácsy Mihály a magyarság sorsáról, és a Feszty-körkép honfoglalói, illetve a XXI. század rendszerváltó politikusai, ugyanazt az elvet képviselik e? Mottó: "Az ökröknek adni kell enni, hogy ne dögöljön éhen, és az igát tudja húzni!"

Feszty-körkép. A képi illusztráci forrásanyaga: https://m.blog.hu/
A képhez kapcsolódó írásanyag: http://eremkibocsato.blog.hu/ 

Elfeledni az élet búját, s bánatát.
A képi illusztráció forrásanyaga: Google/http://c8.hu/
Hétvége van, mindegy hányadik hétvége ebben az évben, mert már régóta nincsen bennem jelentősége a rendszerváltás óta, de hogy miért, mert részben átértékelődött bennem. A történet kikerekedése arról szól, hogy amíg a rendszerváltás előtt a családi kör összetartó erejére vágytam, az mostanra átalakult a nyugalom, a csend nemes szolgálatának várásával összefüggésében. de mit takar a csend és a nyugalom kérdésköre bennem egy egyszerű állampolgárban, aki jellemzően hasonlít, de csak a rákényszerített életvitele miatt, több millió honfitársára. Nos egy levélváltás alkalmával megjegyeztem spontán meggondolatlanul partneremnek, hogy a péntek a megváltás napja, de nem azon okból, hogy nem kell munkába mennem, hanem én magam sem tudtam megmagyarázni alapon, viszont utána elgondolkodtam, mi az a tényező, ami megszabadít a napi élettel együtt-járó kötelmektől, s "átvándorol" a hétvége különös és újszerű érzetébe. Rájöttem, hogy bezáródik egy kapu mögöttem jelképesen, ami a csendet jelent, s a nyugalom szerepét veszi át ideglenesen kis időre.
Ha kidolgozod egész héten a beled, akkor mibe iszol sört, ami igazából
feszültségoldó hatású, csak nem a család számára, tűz a vízre.
A képi illusztráció forrásanyaga: Google/http://tatuska.hupont.hu/
1. Nem kell hivatalos ügyeket intézni.
2. Nem hívogatnak, s nem keresnek meg, mit kell megfizetnem, mit fizessek ki még, nem zaklatnak behajtó cégek.
3. Betudok zárkózni a külvilág szeme elől, de úgy, hogy meg sem fordul a fejembe, bárhová is elmenjek kirándulni, mert nincs rá tőkém, de poénosan hozzáfogalmazva, a hétvégi húslevesben sem tudom nagyra-becsülni a "húshegyeket", mert a síkság győzedelmeskedik, amúgy-is alföldi ember lévén ezt megszokta a szemem, el is nézem merengve, mint Petőfi Sándor a tenger sík vidéket.
4. Élhetem a saját igényem szerinti életem, magammal törődhetek, csakis kifejezetten magammal tudok foglalkozni és a világ mocskait lekoptatni magamról, mert a jót nem lehet, mivel nincs, elveszik tőlem, megélik mások helyettem.
5. A hétvége, az emberi szervezetre gyakorolt feltöltődésre szánt napok halmaza, igaz csak részleges, mert teljes egészében sohasem sikerül, mert jön a hétfő, a számomra "bűnös" világ képzetének újra hadszolgálatába állása, rendelkezésére bocsájtása emberi mivoltomnak, beletörődvén abba, amíg nem egyszer feldobom a surranót vége alapon.
6. Bla-bla, kár hogy nem sorolhatom tovább, pedig pozitív töltetű ember lévén, én sem tudok a szarból várat építeni, így marad a héthez viszonyított 5/2 arány, ami kevesebb mint 2/3-ad, miképpen megtudjam változtatni mindezt parlamentárisan.

A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr948845554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása