Életmester életmód/érzelem/értelem/lélek
2016. február 29. írta: Black Pen

Életmester életmód/érzelem/értelem/lélek

Életmester életmód/érzelem/értelem/lélek

Az élet a legnagyobb tanító mester, de mesteremnek mégsem őt szólítom. A titok nyitja a lélek tisztasága, és a hit, úgy önmagamban és a kötelékben, mely hús vér emberként teremtett meg ide, a földre. Van, létezése igaz, beszélhetsz vele, de nem irányít, csak rávezet arra, találd meg való önmagad. 

Tudatos érzelmek háborúja e a lélek, vagy a tudat alatti lélekháború?
A lélek pszichológiai magyarázata, Herceg Attila: Fától az erdőt 2./mindennapi pszichológia

https://manioka13blog.wordpress.com/
2014/11/23, Lelkemnek természetes élet
,
&
http://allekcsendje.blogspot.hu/2012/08/
A lélek csendje
Ha nem hiszed, nézz körül, csak önmagad körül, mivé tett a világ, ki is lettél, és te vagy az, akinek hiszed magadat, vagy valaki más, ami még neked is idegen, mert nem érzed magadat jól a bőrödben.. Egy a szó: Én. Az én, mely önmagadról kialakult énképed is, de tartalmában megegyezik a lelked sugallatával, elhivatottságával, valint annak békésen tartós nyugalmával. A lélek háborog, mert nem azt kapja, szenved, kínokat él át, hiszen nem őt szolgálod, hanem valaki mást, aki akaratod ellenére irányít, s formálja a jellemed. A lelki nyugalom a tiéd lehetne, még csak egy karnyújtásnyira sincs, hiszen ott van benned, de a rátelepedő lepedék megöli azt, mint a dohányos ember tüdejét a nikotin. A lélek is fuldokolhat, hiszen nem kapja meg a nekiszánt tisztaságot, s azt a nyugalmat, melyet születésekor ráruháztak. Ha elméletben, nem biztos hogy gyakorlatban is ugyanazt a lelket szolgálod, mert a léleknek akarata is van, csak egy a módja, ha lehűtik, hibernálják, vagy rátelepszenek bűnös lelkek, melyek elveszik tőled azt az örömöt, miképpen magadnak örülj. Ez lenne a lélek felszabadítása, és hazájának virágzása, melynek országa és gazdája, Te vagy. A neved semmit nem ér, ha más birtokolja, és használja rosszra, megélhetésére, mert ilyen esetben nem mondhatod el önmagadról, hogy én ezt az akaratom ellenére cselekedtem, mert még egy fokkal rosszabb, rá vagy kényszerítve, s csak idő kérdése, mikor adja föl magát benned a lélek, válik tehetetlenné.
Végezetül egy idézet, József Attila: Tiszta szívvel című verséből: " Nincsen apám, se anyám, se Istenem, se hazám, se bölcsőm, se szemfedőm, se csókom, se szeretőm."

A lélek könnyedségének szemléltetése. A képi illusztráció forrásanyaga: Google

A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr508845584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása