Szökkenő szarvas, és a politikai banánhéj!
2015. december 19. írta: Black Pen

Szökkenő szarvas, és a politikai banánhéj!

Gazdaság-politika-szegregáció-régió-kultúra-életszínvonal-elszegényedés-gazdasági-társadalmi és kulturális tőke.

Szökkenő szarvas. "Szar-vas" kevés van a Nyíregyháziak zsebében, és annyira üres is a város, a téli estéken 22 óra után. Hogy "világvárosi csíra" kezdemény sem lesz itt egy emberöltőn belül, az tuti, mert itt csak világolni lehet, "álmodtam egy világot magamnak" címszóval és Pataki Attila, az Edda együttes frontemberének szavaival élve, no meg "bólogat az eperfa lombja", Arany János: Családi kör című versének idézetével, és jó FIDESZ politika módra, miképpen a rothadó alma fényesebbik fele sem a Keleti régió. Család barát város, mert az emberek az otthonaik, s szeretteik közt tölthetik el a kellemes estéiket, mint a Mézga család a világűrben összezárva, MZ/X sem jelentkezik alapon, csak nagy-ritkán villan fel egy-egy csillag. Rousseau-nak, a nagy francia filozófusnak ide kellett volna születnie, miképpen nem maradhatott volna el és számára esténként, a nagy magányos esti sétái.
Egy népmesei motívummal befejezvén a gondolatmenetsort, aki nem hiszi járjon utána, s a képen látható szarvas is szökkenne, mert unja magát, minek színesítse az esti életet pompáját a semmiért, vagyis pompás élet lehetne Nyíregyházán, csak a jelenben színe nincs, ezáltal a kultúra szellemvárosa, hálni jár ide a megkülönböztetés, az össznépi és a Keleti régión túli társadalmi-,és kulturális tőke tudat, ami politikai banánhéjakon csúszik el.

Nyíregyháza, Kossuth-tér, 2015., photó by: Tamás Boros


Nyíregyháza, Kossuth-tér, 2015., photó by: Tamás Boros

Nyíregyháza, Kossuth-tér, 2015., photó by: Tamás Boros

Nyíregyháza, Kossuth-tér, 2015., photó by: Tamás Boros


A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr598845730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása