Vírust kap, aki trikolorra változtatta profilképét a facebookon?
2015. november 15. írta: Black Pen

Vírust kap, aki trikolorra változtatta profilképét a facebookon?

Vírust kap, aki trikolórra változtatta profilképét a Facebookon?

Már-már kafkai szinten abszurd rémhír! A pcforum legfrisseb híre 2015.11.15 21:45 (5 órája)


Azok a felhasználók, akik a pénteki franciaországi terrorcselekmények áldozataival történő együttérzés kifejezéseként trikolórra változtatták profilképüket maguk is áldozattá válhatnak. Az akció ugyanis egy terrortámadás része, aminek keretében az illetők gépeit 30 napon elül egy hongkongi vírus fogja megfertőzni.
Legalábbis ezt állítja az a már-már kafkai szinten abszurd rémhír, ami jelenleg terjed a Facebookon az ilyenekre fogékony felhasználók között. Utóbbi szerint mindenkit, aki trikolórra változtatta képét "lajstromba vette" egy közelebbről meg nem nevezett nemzetközi terrorszervezet, méghozzá összes adatával együtt.
Sőt, a rémhír szerint a dolog nem áll meg az adott felhasználónál, hanem ismerősei és azok ismerősei is elkapják a profilkép-változtatástól a vírust. Tehát az egész világ megfertőződik a hongkongi vírussal a trikolórra váltott profilkép miatt.
Hát, akkor nincs más dolgunk, mint hátra dőlni, és várni a világvégét...
Hírforrás: http://pcforum.hu/hirek/17642/virust-kap-aki-trikolorra-valtoztatta-profilkepet-a-facebookon

Közösség elleni izgatás a köznyugalom elleni bűncselekmények kategóriájába tartozik, e cselekmény büntetendővé nyilvánításának célja az előítéletektől mentes közhangulathoz fűződő társadalmi érdek fenntartása. A közösség elleni izgatás valójában visszaélés a véleménynyilvánítás szabadságával, az erőszak érzelmi előkészítése.
Btk. 269. § Aki nagy nyilvánosság előtt a) a magyar nemzet, b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A nemzeti, etnikai kisebbség fogalmát az 1993. LXXVII. törvény definiálja: Magyarország területén legalább egy évszázada honos népcsoport, saját nyelvvel és kultúrával, másoktól a hagyományai különböztetik meg, olyan összetartozás-tudatról tesz bizonyságot, amely mindezek megőrzésére és kifejezésére irányul.
Faji csoport az egységes emberi fajon belül az emberek antropológiai sajátosságai alapján megkülönböztethető csoportja.
Vallási csoport az azonos hitelveket vallók közössége.
A lakosság egyes csoportjai az eltérő nézetrendszerek más ismérvek szerint elkülönülő személyösszessége.

A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr188845772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása