"Tessék segíteni, nem akarok megégni!" (5.rész)
2015. július 21. írta: Black Pen

"Tessék segíteni, nem akarok megégni!" (5.rész)

A rövid tényhírek. Halálos kimenetelű tűzeset történt Nyíregyházán, a Petőfi utca egyik lakásában 17-én este 21 óra után. További egy személyt vittek kórházba a mentők, súlyos életveszélyes sérülésekkel. A lakás teljesen kiégett, lakhatatlanná vált, az oltási műveletek kárai miatt, az otthon nélkül maradt lakókat ideiglenes szállásra költöztették.

Okos tud lenni az ember, ha baj van, meglátja a bajt, de pár nap múlva elfelejti.

A tömegben szóba elegyedek egy férfival, aki a város másik pontjáról autóval érkezett. Eléggé elgondolkodtató gondolatok ezek, míg a tűzoltók munkáját figyeljük, hogy csendesen megírjam, tágra nyílt szemekkel drukkolva.
Látni, szörnyű a tüzet. Látni szörnyű, hogy mindened
odaveszett. Látni, szörnyű a jövőt, de fillérekből
elkerülheted, s nem egy marék hamu lesz a
kezedben, ha volt lakásbiztosításod.
Az a sok kínai szar-mondja beszélgető partnerem, s az elektromos készülékek, termékek lettek a beszélgetés főbb tárgyai, amik tömkelegével és olcsón kaphatók az üzletekben, piacokon. Olcsó és megvesszük, jól járunk vele, mert a célnak megfelel, de a biztonságnak is? Nem egy minőség, majd mindent hamisítanak, lekoppintanak, csak az a büdös pénz, az eladás motiválja őket, úgy a sok vackot eladva, mint amennyien ők, mint népességszám vannak, s ha belegondolunk, akkor mennyi mindent eladnak azért, hogy megélhessenek a pillanatnyi jövő számára. Áruházakat vesznek meg, mindenhová betelepszenek, a politikába is, meghatározzák az életünket, de felelősséggel tartoznak e eziránt, vagy ki, ha nem magyar embernek kellene az EU-s szabványrendszerek általi előírásokat betartatni. Mi van, talán korruptan elnéznek efelett, kikényszerítve ezzel hallgatólagos beleegyezésüket, a pénz és az uralkodó gazdaság maffiózmusának meghajolva. A beszélgetés tartalmi lényege tehát a két laikus ember között, s talán az volt, hogy takarítsák ki a sok szemetet az országból, én meg hozzáteszem a kínai maradjon, ha annyira itt akar élni, de csak magyar termék előállítása tekintetében, a szarjait meg vonultassa ki a piacról. Na, melyik nagy magyar politikus, politikai párt képviselné ezt az ügyet? Egyik sem, mert még ideje sem lenne a végbelét ellazítani, miképpen azt csak halála után tenné, mikoris az izmai, természetes módon ellazulnának. Mi a Magyarország, és mi a Kín'j'ai-Magyarországnak, a vegyes érzelmekkel átszőtt, átvitt genetikai örökségekkel, kódokkal, úgy a termékeken is. Ez is tűz, az is tűz, tűzként terjed a "sárgaság" is, csak a világot égeti fel ugyan, de most egy lakás borult sárga fénybe. A politikai tűzet azonban felettébb múlta a helyi történések, de még egy átvezető zárógondolat. Egy mindenre kiterjedő lakásbiztosítás bérházra, csak pár száz forint, legyen ezer, de a kisördög alapon, mely nem alszik nyugodtan, ha nem csinálhat rosszat, elgondolkodtató, a bajt megelőzően.
(folytatása hamarosan következik, érdemes visszanézni, mert olyan elemeket is tartalmaz, melyet a közmédia nem tett nyilvánossá)

A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr368845900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása