"Tessék segíteni, nem akarok megégni!" (1.rész)
2015. július 20. írta: Black Pen

"Tessék segíteni, nem akarok megégni!" (1.rész)

A rövid tényhírek. Halálos kimenetelű tűzeset történt Nyíregyházán, a Petőfi utca egyik lakásában 17-én este 21 óra után. További egy személyt vittek kórházba a mentők, súlyos életveszélyes sérülésekkel. A lakás teljesen kiégett, lakhatatlanná vált, az oltási műveletek kárai miatt, az otthon nélkül maradt lakókat ideiglenes szállásra költöztették.

Megbújni a tömegben, onnan riportot készíteni inkognitóban, egy kérdés nélkül, csak a hallottak alapján, besúgó módjára riportot készíteni nagyobb kihívás, mint jól-célzott kérdésekre moderált válaszokat kapni.
A mentési feladat megkezdésének helyszíne
Történt egy tűzeset Nyíregyházán, most múlt el két és fél napja, s nem befolyásolom magamat a helyi média elolvasásával, mindinkább az érzelmeimre alapozom, megírva a saját tapasztalataimat, vállalva a pontos információk általam közölt tartalmának, és megbukásának veszélyét. Egy napig töprengtem azon, hogy megírjam e ezt a tűzesetet, mert még ilyenben nem volt részem, mint kívülállónak, de már mint szenvedő alanya, érezhettem már a testemen a tűznek perzselő nyomát. Hogy mit okoz, mi az, mi a fájdalom, amit a hőfok okoznak, harminc százalékát bélyegeként hagyta már a tűz, a testemen. Legyen ez egy oknyomozó, tényfeltáró és leíráson alapuló riport, egyfajta szociokrimi, melyben az író esetleges tévedése, megszégyenülése fennáll, csak a valóság megírása mentheti fel a vádak alól, mert személyesen volt ott, a tömegben.
(folytatása hamarosan következik, érdemes visszanézni, mert olyan elemeket is tartalmaz, melyet a közmédia nem tett nyilvánossá)

A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr698845908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása