Ki a Tv-arc?
2015. július 15. írta: Black Pen

Ki a Tv-arc?




Ülni egy madzagra kötött Tv doboz előtt, mint az orrod alatt húzogatott mézes madzag, melytől a fejed lesz kocka, meg a hasad, meg az életed, aztán egyszer végleg kikapcsolsz, mert elromoltál, mint az adás, s lelked földfelszín közelében lebeg, miképpen előtte élted le, a te tudod mennyi életed.
Sokan azt hiszik, hogy ők a faszapinák, a faszagyerekek, megváltják a világot egyediségükkel, csak ezzel néha az a baj, hogy csak egy rutingondolat az életük, s külön önéletrajzot nem is kell összeállítani számukra, mert megegyezik az őt megelőző és követő ezrekkel, tízezrekkel, így az általános sémaként elkészült önéletrajzukra csak rá, illetve alá kell írják a nevüket, ezáltal aztán, spontán ráállhatnak egy futószalagra, miképpen tovább haladjanak az élet útján, oszt különböző jellemeket, meg olyasféle bipoláris pénzéhes "lófaszokat" aggatnak rájuk, amelyek pillanatnyilag felpörgetik az életüket, beprogramozzák az érzelmeiket, az agyukat, aztán együtt örülhetnek a siker számukra egyet jelentő arcának, ami fából van, a több tízezer, valamint egy kaptafára elkészült, jól megkoordinált és kooperált honfitársaikkal egyetemben.
Az egyediséget nem lehet megvásárolni, azt meg kell tanulni ebben a tudatosan jól felszeletelt, s megszerkesztett világban. A tankönyvedet, ami egy életre szól, édesanyád által, születésedkor megkaptad, s hogy mit kezdtél vele, megtanultad e, vagy elvetetted, azt csak te tudhatod, ha egyáltalán tudod. A könyvespolcról néha leemelheted azt a könyvet, kezedbe veheted, felütheted, elolvashatod és elgondolkodhatsz azon manapság, ki voltál eddigi életedben, most ki vagy, és ki szeretnél lenni. A változásra az esély mindenki kezében ott terem, csak le kell aratni a babérokat, de nem másra bízni, s főleg nem a kombájnra, amely téged is learat.
Te nézel tévét, napi hány órát? Hányan nézitek? Ja, csak te, a kényelmesen berendezett szobádban, abból a karosszékből, amiből tudd, nem csak egy van a világon,s az ágyadból jársz rendszeresen és időben dolgozni, meg eltartod a tv-ben szereplő "színészeket". Viszont sajnos a tv-ben szereplő színészek számára, te csak egy vagy a tömegemberek sorában, ugyan azzal a faarccal, mint a többi közfogyasztóén, mert minden másodpercben, milliónyi emberen jelenik meg az arcod, s ezáltal nem lehet egyedi, úgyhogy, hogy a fenébe lehetnél faszapina és faszagyerek.

A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr58845910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása