Önismeret és személyiségtorzulás.
2015. június 25. írta: Black Pen

Önismeret és személyiségtorzulás.

Egy nagyon kedves, volt főiskolai osztálytársnőmnek írtam e sorokat, de úgy döntöttem, megosztom másokkal is, hátha tanulnak belőle valamicskét, viszont olvasás után,érdemes mindezt átgondolni önmagunkban, miképpen, hogy is van ez bennem?

Nyugtalan a lelked, hadilábon állsz önmagaddal szemben, nem ismered már önmagad?
Változz meg, légy önmagad
A kép illusztráció (forrás: Google)
Próbálj meg hátat fordítani az eddigi életednek, fordulj meg 180 fokkal, mert így  nem az vagy, aki vagy, hanem valaki más, akivé és amivé lettél. Ha tükörbe nézel, tudsz e önmagaddal szemben igazat beszélni, vagy a csalfa éned válaszai ütnek vissza rajtad. Hadilábon állsz a világgal, fogsz is, amíg nem lesz csend, béke és nyugalom a lelkedben, akkor mindig ez fog történni, mert gyenge vagy önmagaddal szemben. Légy erős, szép és vidám, a legdinamikusabb és a legtökösebb ember a világon, s ezt mindennap mond el magadnak és magadban többször, de ha hangosan is ki mered mondani, akkor hidd el az leszel, és megváltozik minden körülötted, csak akarni kell a jót, valamint vágyni rá.

Rosszul választottál és döntöttél, rossz a feléd tükröt mutató kép, torzult személyiséged?
Nézz a tükörbe, nézz a szemedbe,
mond mit látsz, a tükörben "én vagyok"?
A kép illusztráció (forrás: Google)
Sokszor jobb egyedül élni, ami kínkeserves harccal jár, de megéri, kiszenvedni, eldobni az téged körülvevő negatív dolgokat, és lassan lassan, még ha kúszva is lőre, mindennap egy kicsit előrébb kell haladni. Lásd az idővel, egyre jobban érezed majd önmagad, kicserélődsz, már nem fogsz félni a világtól, hiszen belekerülsz annak vérkeringésébe, a rossz és akadályozó tényezők mellett elcsúszol, nem hiszel már a rosszban, miképpen veled mindez még egyszer megtörténhet, persze előfordulhat, mert benne van a pakliban. Ha a küzdelmedet siker koronázza, de nem a múltnak élsz, hanem a jövőnek, amiben elképzelem önmagad, ahogyan azt megszeretnéd élni, akkor sikered van, hiszen egy ember vagy, akit édesanyád annak szült, nem igás állatnak, akinek tűrnie kell.



Miért legyen fontos az életed, kiben higgyél, kinek élj a mában, mit kezdj magaddal?
Vedd le az álarcod, és fedd fel,
valós önmagad!
A kép illusztráció (forrás: Google)
Én hogy a testem, meg a lelkem kinek adom oda szolgálatra, azt én döntöm el, nem más, és nem kényszeríthetnek semmire, nem adom csak úgy oda, tessék itt van, rendelkezz felette, mert nincs más választásom, jó az is, ami akaratom ellenére van. Nem kell elfogadni, a jóra kell vágyni, az emberi létre-életre, mert embernek születtél, nem szolgának, akibe bele lehet rúgni, ki lehet hajszolni, mert ezek sértőek a természetes emberi lény tekintetében, és leginkább állj odébb, úgy munkahely, párkapcsolat, meg miegymás tekintetében. Élni akarsz, hiszen azért születtél, az életed nagy kincs, annak megélésének minden napja fontos a számodra, no meg, hogy minden napra jusson egy örömforrás, ami feldob és boldoggá tesz, hogy milyen jó nekem, ma is kaptam valamit az élettől.

Nem vagy boldog, nem szereted önmagad, és másokra hagyatkozol, mintát szabnak életednek?
A boldogságod, a sorsod, a kezedben van,
csak meg kell markolnod jó erősen.
A kép illusztráció (forrás: Google)
Ha emberként akarsz élni, akkor a legkisebb, legapróbb dolognak is  tudni kell örülni, amit ne vegyen el senki-sem tőled, mert az a tiéd, akár egy szerelmetes szó, vagy egy értéktelen gyufaszál, de úgy gondolkozz, ha valaki megérdemli, akkor az egészet neki adhatod, mert szereted és megbízol benne, ő meg benned. Ha rossz passzban vagy, de a változás útjára akarsz lépni, akkor ne feledd, mennyit szívtál az életben, de többet nem akarsz, nem fogsz, erősnek kell lenned, mert a gyengéket eltiporják. Soha ne a pénzről beszélj, és sem a pénzről beszéltem, nekem az másodlagos, tedd te is azzá az életedben, hidd el, eljön a változás, és boldog leszel.

A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr608845922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása