Manipulatív fényforrások?
2015. június 05. írta: Black Pen

Manipulatív fényforrások?

A kép illusztráció (forrás:Google)
Modern kor, nem Anetka világa, hanem "A neté". Modern számítástechnikai alkalmazások, technológiák, de mi van a XXI.századi modern fényforrások, azok kísérteties használhatóságának lehetőségeivel. Sci-fi lenne  a fantáziámban, vagy megvalósítható, ha még meg nem valósított valóság, mint a mozikban a filmek alá bujtatott reklámok, melyet az emberi szem nem nagyon vesz észre, mivel a képkockák másodpercre jutó arányszáma kevesebb az emberi látás agy általi tökéletes feldolgozásához, de mégis eljut az információ az agyban, s az elraktározza, motivációt érezve a reklámok által közvetített tartalmak megvalósítására, megvásárlására. Lehet e a ledes fényforrások rezgésszámai közzé, az agy számára, bújtatott adatokat információkat közölni, melyek egyfajta szuper technológiai fegyverként működnének a társadalmak irányításában, megformálásában. A jelen korban a televíziók már ilyenek, hiszen nem csak nézhetjük, láthatjuk, hanem viszont is működnek ezek a technológiai szarságnak ítélt csoda masinák, mely teljes tiszta kémkedést biztosítanak otthonunkban. Na persze vannak gyártó cégek, melyek már azt is reklámozzák, hogy az ő készülékük nem tartalmaz ilyesféle funkciókat, azaz nem hallanak minket, miről is beszélgetünk nap mint nap legzártabb közösségünkben, az otthonukban, de mi van a led-lámpákkal, hiszen az emberi agyat, a szemen keresztül be lehet csapni, s befolyásolni. Van e már ilyen, csak spontán megfogalmazva "B"-terv, mert-hát mindent ki lehet már találni a fejlesztő-mérnökök által ebben a világban.
A kép illusztráció (forrás:Google)
Elképzelhető, hogy az újfajta fényforrások, led-lámpák segítségével, olyan manipulatív információkat juttatnak az elektromos hálózatokba a fény-jelekkel, melyet a magas rezgésszámú fény által, a szemen keresztül juttatnak el az emberi agyba, annak tudata nélkül? Egész társadalmak tudatos gondolkodásmódját lehet, vagy lehetne így megformázni, beültetve jót és rosszat, hasznosat, kivéve onnan a haszontalan gondolatokat és érzelmeket, mely egy gazdaság tudatos fejlesztését szolgálja, vagy szolgálná.
Egy egységes fényforrásokkal az agykutatók jeleket közvetítenek, melyet szem processzorai észlelnek, elektromos jelként átalakítják, és elküldi az információt az agynak, mely tudattalan éjnében feldolgozza, elraktározza, majd egy hajdani, és adott szituációban felszínre tör, s a betáplált információ felszínre kerülésének köszönhetően úgy fog cselekedni, miképpen a számára kibocsájtott jel tartalmát igazolja, az ember akaratát, cselekvőképességeit gyengítve.
Mindez vajon csak a fantáziám szüleménye, vagy egyfajta megvalósítható terv, mely esetlegesen kivitelezhető is lenne, ha már nem az. Érdemes lenne talán, ezen tovább gondolkodni. Hümm....

A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr898845934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása