Univerzum-naprendszer hipotézis
2016. április 23. írta: Black Pen

Univerzum-naprendszer hipotézis

A világegyetem és a naprendszerünk létezésének ismeretein alapuló, valószínűségen, illetve csak részben igazolt tételeken alapuló föltevés.


Naprendszerünk örvény, mint a világegyetem örvénylését is alkotó rész? Képi illusztráció forrásanyaga: Google

A Google képkeresője sok meglepetést tartogat a böngésző humánum számára. Tegnap este találtam ezt a képet. s most így reggel is megmozgatja a fantáziámat, vagyis a naprendszerünk, ami a világegyetem része, s elegendő e az a matematikai tudás és teóriák, milyen új hipotézisek születtek már, és miket cáfoltak már meg, és miket igazoltak ennek működéséből, s mi az mit úgy összességében tudhatunk róla emberi léptékkel. Laikus emberként, egysíkú gondolkodásmódban élünk, nem a létező dimenziók világát, spontán a nap középpontja körül keringő bolygók és üstökösök képzetét társíthatjuk a gondolatainkhoz, de mi lehet még azon kívül, hiszen földhöz rögösen kötötten, rögzítetten, vagyis talajhoz kötött világot élhetünk meg mi emberek, talán a gondolataink is olyanok lennének, ami a jól-ismert koordináta rendszerbe merül ki, de mi lehet a világegyetem összességében, amit mi nem tapasztalhatunk meg emberi gondolkodásmóddal, nem láthatjuk kívülről tér és idő távlatából, hiszen előrehaladó világot élünk meg, mi van ha pont az ellenkezője létezik, s minden visszafelé forog az időtlen semmiség kapuja felé. Csak az emberi gondolkodás halad előre, igaz ismereteket gyűjt, de lehet téveseket a világegyetem megismerésének téma és kérdéskörében, s az eddig megszerzett tudás és elméletek, elképzelhetőek, hogy mind tévesek, miképpen még olyan messzire nem jutott el az emberiség tudása, és értem ezalatt ennek igazolását. A kép alapján, azt szemlélve, nem e a nap, mint központi szívóerő tömeg általi, és az a körül keringő bolygók, egy véges örvény részei, mely egységesen működő  "önmegsemmisítő" fázist alkotnak, azaz az örvény középpontja a gravitációs erők hatására mindent magába szív, és anyag nem vész el alapon, csak átalakul, térben és időben megsemmisíti önmagát, s keletkezik egy fekete-lyuk. Mindenesetre a naprendszerünk is a világegyetem örvénylésének a része, mint más naprendszerek, s ezen örvénylési folyamatoknak köszönhetően, majd az univerzumban naprendszerek fognak összeütközni, de ezt még igazolni kell.

Tér-idő-dimenzió, a fizika törvényei az univerzumban. Képi illusztráció forrásanyaga: Google

Tér-idő-dimenzió, a fizika törvényei az univerzumban. Képi illusztráció forrásanyaga: Google

Tér-idő-dimenzió, a fizika törvényei az univerzumban. Képi illusztráció forrásanyaga: Google

Tér-idő-dimenzió, a fizika törvényei az univerzumban. Képi illusztráció forrásanyaga: Google

A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr358845516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása