Magyarország politikája olyan, mint egy részeg disznó a családban.
2016. március 19. írta: Black Pen

Magyarország politikája olyan, mint egy részeg disznó a családban.

Magyarország politikája olyan, mint egy részeg disznó a családban. 

Főcím és főszereplők, mi a politika, és ki a részeg disznó, mivel jár együtt a tartása, le a kalapommal előtte, aki mindezt átéli. S miért? Mert dupla élvezetben van része, egy részegben, egy országban, de nem kell külön filmben bemutatni ezek történetét, történéseit, mivel szoros párhuzamot alkot eme két társadalmi jelenség. 


Hol volt, hol nem volt, álom ország tengerpartján, volt egyszer egy italbolt,
ahová a kúrta-farkú részeg disznó járt. Kincstárában sok-sok forint,
kocsmárosné sokszor köhint, spirálfüzetbe írja a hitelt, sok család szenvedi
meg otthon a decibelt.
A képi illusztráció forrásanyaga: Google/ http://weborvos.hu/
Legyen mondjuk, legyen mondjuk az elemzés alappillére a részegség, az a jófajta disznó módszertanára, s átvitt értelemben máris kifog rajzolódni a jelenlegi magyarság kor körképe. Vegyünk kutatási alappillérként, (-aki vizuális és asszociáció képes, az most élje át-) egy nagy család kellős közepén egy részeg disznót, aki a napi élet irányítója, színfoltja, az élettér minőségének alakítója, meghatározója, mivoltában emberileg sorsok és áldozatok szedője, s nem védelmezője.

A képi illusztráció forrásanyaga: 
Google/https://mediacoolt.files.wordpress.com/
A részegséghez sok-sok pénz kell, de kitől, ha nem a családi kassza kárára, ha az alkohol tartály üres, és azt meg kell tölteni. Központi elem a család, mely akarva akaratlanul is kényszerét élvezi annak, hogy majd minden jövedelme a kocsmába vándorol. Igen a kocsmába, ahol vannak a jó barátok, az ivócimborák, a szomjas torkok, s ki-kit alapon egymás meghívása.  Álljon a vigasság, a dőzsölés, igyunk egészséggel, oszt magas ívből rá, hogy otthon mit fognak enni, miből lesz a lakbér kifizetve, meg a rezsi, a szociális kiadások, az egészségügyiek, az iskola költségei, naná nehogy még a boltra is teljen bevásárlás céljából, de sorolhatnánk tovább. Kis zárt közösségek halmaza minden kocsmai galeri, akik szinte majd mindennap megrészegülnek jó dolgukban, kirekesztve ezzel, nem törődve a józan emberekkel, kiknek a gondolkodásuk is az, de merjék csak fitogtatni egy agyament részeg előtt, akkor dorgálás, szankciók, s verés lesz a vége, és igazán csak sajátos törvényszerűségek ezek. Egy példával tömören jellemezve, kuss, vagy fuss!

A képi illusztráció forrásanyaga: Google/http://ocdn.eu/
A kocsma parlamentjében üléseznek a családok kiszipolyozói, vagyonok megfosztói, újra elosztói. Na ez az, de néha ilyenek-olyanok is tudnak lenni az emberi jellemzőik minőségében tekintett és a csontig-nyaló ivócimborák. Hej-hej, de korrupt a kocsma világa is ám, mert a nemnormálisok azt vallják, akinek van, attól el kell venni. Élettörvény alkotja a szükségszerűséget, mert a részeg ember néha elmegy csúnya-szóval üríteni, ezzel néha kiskapukat nyitva hagyva a háta-mögött, vagyis a szék karfáján hagyott kabátban lapuló pénztárcáját, mely általa nem ellenőrizhető az egy darabig, nem tud figyelni rá, s előfordul, miképpen néha onnan ki is vesznek belőle pénzeket a jó-barátok, Volt készpénz, nincs készpénz, gyorsan el is kell tüntetni alapon, valaki mindig észrevétlenül lelép, vagy gyanúsan megmozdul a gigája.
A képi illusztráció forrásanyaga:
Google/http://index.hu/

Végezetül mi van otthon, a családban? Amennyit a részeg disznó hazavisz, és lök valamennyit a közös kaszába, kivetve ezáltal jó halászként a szociális hálóját a családjára, amivel meg is fogja őket. Az, hogy a halak meddig bírják ezt a fajta szociális hálót, az csak azon múlik, a részeg disznó meddig bírja tartani azt, mert vagy lefogynak a halak, s akkor tovább, ha meg eszük van, meghíznak, erőt gyűjtenek és megszöknek, de az addiktológia is csodákra képes.

A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr488845552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása