Tökéletes hasonmások!
2016. február 28. írta: Black Pen

Tökéletes hasonmások!

Tökéletes hasonmások!

Életpályádon haladva, karrieredet építve, kisebb vonatkozások viszonylatában, és életutad fontosabb célkeresztjeiben sokszor hallod  azt, mondják, hogy törekedj arra, miképpen tökéletesnek kell lenned.

Carl Warner Valley of the Fekvő nő. (Kép) "Az emberi test egyik legtökéletesebb alkotás, amit valaha készítettek,
és mégis nagyon ritkán ünneplik meg teljes pompájában."

Igényre szabott tökéletesség. Az igény egyben elvárás is, s lesz e a
tökéletességből egyszer tökéletlenség.
A képi illusztráció forrásanyaga: Google
Soha nem leszel az, ez tény, mert sok van belőle, egyszerű tömegtermékké vált a tökéletesség, mint fogalomrendszer. Mindenki a saját egyéniségében legyen tökéletes, ne akarjon más lenni, más szerepformákat felvenni. Az emberi értéked soha nem lesz több, mint amennyi vagy, így vagy tökéletes, és önmagadnak. Megfelelni, mások számára tökéletesnek lenni? Legyél, egyszer úgyis megfogod magadtól kérdezni, mert lesz rá alkalom, hogy ki vagyok én? Akkor fogsz rájönni, tökéletesen elbasztad az életed, ha mégsem, akkor azon kicsiny emberek csoportjához tartoztál, akiket tökéletes hasonmások követtek.
Sokszor az egyszerű emberi tulajdonságok a legtökéletesebbek, mert manapság már ritka, mint a fehér holló. Hajrá, találd meg önmagad, légy önmagad, ezáltal leszel egyedi, tökéletes és megmásíthatatlan örök fogalomrendszer.
Maga az ember, mint természetesen megfogant és isten által megteremtett lény fogalomrendszerére értelmezve, illetve leegyszerűsítve erre, tökéletes ember nincs, csak majmolók, s ezért van a majmok közt is egy domináns vezéregyéniség, hogy legyen kihez igazodni, követni őt, hasonulni-azonosulni vele, illúziókat táplálni.
A következőekben megnézésre ajánlott film ugyan nem a tökéletességről szól, de több vonatkozásában is kapcsolódik ehhez az íráshoz, miképpen tud hasonulni egy ember, bekapcsolódni e a gorillák napi életébe, s a későbbiekben visszakerülvén az emberek társadalmába (börtön), milyen bonyodalmakat okozhat ez a tanult jellem. Kissé, a pszichológiai oldaláról is végigkísérve, illetve értelmezve, bizonyos következtetéseket levonhatunk le a film alapján, ami szorosan kapcsolódik eme íráshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr628845588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása