Tükörképeink önmagunkról árulkodnak? (A mirror-image of ourselves reveal?)
2016. január 30. írta: Black Pen

Tükörképeink önmagunkról árulkodnak? (A mirror-image of ourselves reveal?)

Tükörképeink önmagunkról árulkodnak? (A mirror-image of ourselves reveal?)

A tükör nem hazudik, megmutatja ki áll vele szemben, ki nézz vele farkasszemet, és végülis valakit megláthatsz benne, de a tükör nem képmutató, a való igazságot láttatja meg veled, ami rólad szól. Nem beszél, mégis van üzenni valója, valamit közvetít feléd, hangja nincs ugyan, hogy megszólaljon, viszont, aki belenéz és szól hozzánk, az nem más, mint az ember belső hangja. 

A tükör fényes oldala

Tükör képben az egész éned, de ki a koreográfus, ki azzá tett, amit látsz?
A képi illusztráció forrásanyaga: Google
A tükör nem hazudik, állj elé, nézz szembe önmagaddal, és lépj rajta túl, és mikor nem látod már azt, amit látsz, akkor meghallod mindazt, amit szeretnél hallani, az őszintét, azt aki vagy. Öröm, boldogság, szerelem és béke vagy csak kurtán szólva a keserűséget, a kínok szavait, melyek nem mindig beszélnek vissza az arcodról. Látod önmagad, azt az ember, aki végülis te vagy, de minek látod. Valóságot látsz, lehet csalfa. Igaznak hiszed, lehet hamisság. Egy ránc a homlokodon, mégsem stimmel valami, talán gondolkodtál azon, ott a lelked legmélyén te vagy e. Nem beszél a tükör, de te beszélhetsz önmagaddal, mi az ami jó benned, és mi az ami rossz. Az idő, mely a tükör számára nem oly fontos, de a te számodra igen, mert ha belenézel az évek múlásával, az abban látott kép változik, nagyon is. Nem az öregedésről beszélek, hanem a sorsról, a sorsodról, mely ott lesz arcod vonásaiba jó keményen belevésve, annak barázdás ráncaiba. Ha sok a kínos árokvonal, az sem baj, mert a bölcsességnek mély árkai is megjelenthetnek benne, de a szegény emberében is, aki őszintén bölcs, mert az ő egyedi filozófiája a túlélés, mely igazán csak művészet, megtanulni élni, az életért.
A tükör megmutatja, ki van a hátad mögött, de hogy ki van
a tükör mögött, ki miatt olyan az arcod, azt nem!
A képi illusztráció forrásanyaga: Google

A tükör másik, sötét oldala.

A tükör nem hazudik, mit látsz, és mi a valóság.
A képi illusztráció forrásanyaga: Google
A tükördarabokban az arcvonásaid, közte semmi,
a sötét oldalán nem mutatva téged.
A képi illusztráció forrásanyaga: Google
Ki van a tükör mögött, ki veled szemben áll, vagy veled, vagy ellened van, nézz mögé! Látod e kik vannak veled szemben, kiket nem láthatsz meg talán soha, ők a láthatatlanok, kik alakítják és formálják az életedet. Ők azok, akik befolyásolják a sorsodat, a napjaidat, mit csinálhatsz, kivel érintkezhetsz, mit szólhatsz, és mit tehetsz. Néha büdös a tükör hátsó oldala, egy fertő és dögszagú, melyet elviselni nehéz, azok az erők gonoszak és sátániak. Az ördög búvik meg mögötte a sötétben, kinek szolgálsz, akiért leéled az életed, de a tükör fényes oldala, ezt meg is mutatja az arcodon, csak nézd, nézz bele, a tükör nem hazudik, valós! A tükör, ha majd egyszer nem néz bele senki, haláloddal eltűnsz belőle, mint sorsod is, de a sötét oldal, az ott marad, mely tovább uralja a világot. A tükör melyik oldalán látnád szebbnek a világot. A fényesebbik, vagy a sötét oldalán? És, ha a tükör mindig veled lenne, és mikor belenézel, látod mindazt, mi mögötted van, ki veled és melletted. Ők azok, akik szeretnek téged, de a tükör mögött mindig ott van, aki az ellenséged. Tarts mindig tükröt magad elé, hogy láss, és érezz.

A tükör mindkét oldala, az összetört tükör

Törd össze, és megláthatod egyszerre mindkét oldalát, de kisebb-nagyobb darabokban, az üvegszilánkok közt meg a semmit, a szabad világot, az életteret, mert már nincs ami összetartsa. A tükörszilánkok fényes oldalán, sok apró-pici arcod megjelenik, vagy vonásainak egy részlete. A sötét oldala is darabokban lesz, nem látszik rajta semmi, de te látod, magadat abban nem, és nem uralkodik egészében az az oldal, mi eltakarta előled a világot, sem rajtad, sem feletted.




A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr438845644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása