A sajtótéma az utcán hever, a "bitófa" árnyékában!
2016. január 28. írta: Black Pen

A sajtótéma az utcán hever, a "bitófa" árnyékában!

A sajtótéma az utcán hever, a "bitófa" árnyékában!

A téma az utcán hever, mondani szokás újságírói berkekben. Régebben, még csak-csak lehajoltak érte, de manapság már annyi szemét van az utcán, hogy alig lehet közte megtalálni az értékeset. Képletesen emberek jönnek mennek, meg meg nézik a sok szemetet, elolvassák-felfogják, ha felfogják, aztán eldobják és mennek tovább, tudomást sem vesznek róla. 


A téma az utcán hever, s az újság, maga az ember. Mi újság?
A képi illusztráció forrásanyaga: Google

Lehajolni manapság egy jó témáért, annyit jelent, mielőtt lehajol az újságíró érte, nézzen körül, mert seggbe billenthetik. Ki is nyalhatnák azt, de a témázgatás helyett inkább érvényesül a diktatórikus elv, megírhatja azt, amit megenged a klaviatúra számára, végülis mindkettőnek a végződése: "túra". 


Egy női karakter, a divat világából. Egy megbotlással, szó, mint szó,
a karakter elesik, s a téma, már is az utcán hever.
A képi illusztráció forrásanyaga: Google
Karak, és karakter. Az egyik, Vuk nagybátyja a rajzfilmsorozatból, a sunyi agg róka. A másik viszont, a betű, de annak van terjedelme? Karaknak, van általa kijelölt területe. A karaktereknek is van területe, de az, az újság, amiket nap mint nap olvasva, könnyű ám vukot fogni. Vuk'kot fogni Magyarországon? Juj de jó, viszont akkor, a területén sok ravaszdi róka él. Lám-lám, a téma az utcán hever, de egyrészt, sok újságíró le van "százalékolva", fáj a dereka, a tolla sem úgy görbül ezért, nem tud lehajolni a témáért, pedig érdekes lenne azt megtenni, és megírni. Másrészt egészségmegőrzés céljából, részt kellene venni a "klaviatúrán", feljutni a csúcsra, de a klaviatúrákon található karakterekből manapság, csak a Karak maradhat meg, az meg harap, meg nyaldos, mint megannyi ragadozó rókanyelv, vagyis elnézést a szóbotlásért, mint megannyi elv, a nyelvezet! Sajnos ellentételezésként manapság, már anyatejjel szopatják a gyermekekbe a "karaktereket", s az úgy nő fel, mint ahogyan azokban megvagyon írva. Magába szívja a tejet, mint az újságlap a tintát, s a téma, hiába fog az utcán heverni, nem fogja már megtalálni a sok szemét közt, az értékeset!  "Leszázalékolt?" A szemét, meg a fülét is, no meg leszeretne hajolni, de nem hajlik a derék sem rendesen, mint ahogyan a betűk dereka sem, mert sokat nyomorékká tettek, s nem alakulhatnak át egészséges és egyenes szavakká.
Egy jó témáért lehajolni, ami az utcán hever, miközben a derék becsípődne, meg netán azt jól seggbe is billentenék. Ki lehetne egyenesíteni azt, meg a meggörbült betűket is, no-meg amelyek meggörbültek, azokat meg kiegyenesíteni, és még mielőtt meghúzatnák azt jól, esetleg a "bitófán", ne szólj szám, már nem fáj fejem a'lapon.


A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr108845648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása