SUPERNEM Koncert, VIDOR Fesztivál, Nyíregyháza, 2015.09.04.
2015. szeptember 05. írta: Black Pen

SUPERNEM Koncert, VIDOR Fesztivál, Nyíregyháza, 2015.09.04.

SUPERNEM Koncert, VIDOR Fesztivál, Nyíregyháza, 2015.09.04. 19:00

"Hogy kik ezek a fiúk, az tök beszarás, ők a Supernem együttes. Az, hogy a színpad szinte beleremegett a lendületes zenétől, az tény, és bárki megkérdőjelezné, elárulom, hogy vitathatatlan. Az a dinamika, ami a lendületes basszusgitár játékban benne volt Papp Szabolcs jóvoltából, hozzá már csak a színpad szétverése dukált volna, de hol a határ alapon, a pattanásig feszültek a húrok, úgy a szóló gitáron is. Mindent bele alapon Pulius Tibor, bedarálta a gitárjának húrjaiba azt a féle dinamikát, ami az ember sejtjeit libabőrödzésre késztetett, nem beszélve hangzatos játékáról, mely igazán átélt szellemű volt, csalhatatlan, miképpen figyelvén aktivitását és beleélését a zenébe, kérdőjel fel sem merülhetne ellene. Egy van, baszott jó zene a színpadon, előtte meg befogadó fülek, melyekből még a zsír is kiolvadt, de a talpak sem vertek gyökeret a macskakő lyukjai közé, miképpen szartig lehetett ugrálni, tépni és csápolni. A Supernem együttest simán lehetne minősíthető színpadi produkciója lapján, Superde együttes névre keresztelni. Van tehetség, meg közvetlenség a rajongók tábora felé, és a játékos belevonó színpadi játék, mely szinte az együttes tagjai közzé vonzza a szemeket, egyfajta tábort verve közöttük, mintha ők is közvetlenül részt-vennének a zenélésben. Végülis egy tény van, mint az előző napi Quimby Koncerten is, hogy ne igyál sört, ha a küzdőtér elején szeretnél csáploni, mert nem biztos, miképpen ki tudsz menni a tömegből megkönnyebbülni, s ha a szemed is kiguvad, tutira bemegy, bokádnál meg ki, de legalább tényleg elfolyhatsz a zenére. A dobost Mózsik Imre, nomeg a billentyű játékost Kubányi Bálin-ot sem kell elfelejteni viszont, s oda vissza alapon, ezt az írást visszafelé olvasva, rájuk is minden igaz. Verhetetlen volt a közönség sikere is ezen az éjszakán, mint Papp Szabolcs mondá: "Kemény vagytok bazd meg, kúrva jó!"

A SUPERNEM zenekar rövid története, ismertetése


A Supernem egy magyar rock/punk rock együttes.A zenekart 2001-ben alapította három, akkor már régóta ismert és kevésbé ismert zenekarokban

kipróbált zenész: Mózsik Imre dobos, Papp Szabolcs énekes/basszusgitáros és Pulius Tibor gitáros. Még ebben az évben megjelent első kislemezük és videoklipjük K-k-kétszer címmel, majd 2003 májusában első nagylemezük is, Hangosabban! címmel. A Supernem pár év leforgása alatt a hazai koncertszíntér egyik legnépszerűbb, a fiatalokat leginkább megszólítani tudó zenekarává, s egyúttal a honi klubok és fesztiválok állandó és megkerülhetetlen szereplőjévé vált. 2011-ben csatlakozott a csapathoz Kubányi Bálint billentyűs, s ebben az évben adták ki „Tudományos Fantasztikus Pop” című albumukat, mely nemcsak lemezcím, de egyszersmind a zenekar saját stílusa is. Emellett a Tudományos – Fantasztikus Pop olyan, mintha az Első Emeletet keverték volna a Supernemmel. Az új lemezzel pedig, -mely szövegeiben és hangzásában is messze fölülmúlja az eddigieket - a Supernem végérvényesen bebizonyítja, hogy ott van a helye Magyarország legfontosabb zenekarai között. A Tudományos Fantasztikus Pop lemez képes arra, amit a modern könnyűzenétől joggal várhatunk el, hogy ne csak szóljon hozzánk, de meg is tudjon szólítani, úgy hogy közben ne csak a lábunk járjon, de a lelkünk is remegjen bele. Egyébként az albumon szám szerint kilenc dal található, ebből viszont egy 20 másodperc alatt van, szóval csak 8 és fél. Az egész hangulata a punk a rock és a pop egy kellemes keveréke, ami simán ellavírozhat a mainstream és az underground vonal között, ha még egyáltalán beszélhetünk ilyen kategóriákról. Nagy előnye az albumnak, hogy nem szeretne több lenni annál, mint ami. Célja pedig, hogy szórakoztasson és ez 100%-osan megvalósul abban a rövid időben.

Lemezek:

Hangosabban! (2003)
Tejfog (2005)
Nemde (2007)
Tudományos Fantasztikus Pop (2011)

Supernem: Tudományos-Fantasztikus Pop (1G Records, 2011)


01 - Tudományos fantasztikus pop
02 - Viszlát, szevasz!
03 - Reggelig táncolni egy rossz cipőben
04 - Azvilág
05 - Hova megy, Ki?
06 - Rövid sláger
07 - Irány a moziba be
08 - Elvileg
09 - Halkan itt mások alszanak

A zenekar tagjai:

Papp Szabolcs (2002-) – ének, basszusgitár
Pulius Tibor (2002-) – gitár, vokál
Mózsik Imre (2002-) – dob
Kubányi Bálint (2011-) – billentyűs hangszerek


A SUPERNEM további képeinek megtekintéséhez, kattintson az alábbi, és a további bejegyzések menügombra!









A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr608845850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása