A Mopp-király veszedelme! (trágyadombi mesék)
2015. augusztus 04. írta: Black Pen

A Mopp-király veszedelme! (trágyadombi mesék)

Hol volt, hol nem volt, volt az univerzumon túl, és az Univerzumon belül, volt egy Mopp-király, aki mint egy kettős-bolygó, úgy uralkodott az Univerzumban, de hát Tomi, mert neve is volt, nagy fasz volt ám, egyfajta kiképzett és OKJ-s vizsgával sem rendelkező takarító, aki a szakma szeretetének élt, uralkodni a kosz felett, s hogy ezen elhivatottságát ki is fejezze, a nemesi címere közepébe, egy gonosz állat képét tette jelképül, a pókok vitathatatlan rémét, a porcicát.

Minden takarító álma, hogy egyszer ne csak törölgessen,
hanem bezsebelhessen egy-két dollárt a királyi udvarokban.
A kép illusztráció (forrás anyag: Google)
No, de keringtek is egymás körül a sztorik, mint az égből lehulló gólyafos a levegőben, amikor-is egyszer az hirtelen megállt az élet, meg az agya ütőereiben a vér, mint a vírusoktól lefagyó számítógép, mely köpni-nyelni sem tud, csak homályba borul, mert megették a lelkét. Lett nagy riadalom, s egyből összegyűlt az udvari kupak-tanács, hogy megvitassa, miképpen mitől fagyot le az élet, az Univerzumban, annak is egy eldugott szegletében, Toalett országban.Végül-is a tanács öregjei megvitatták a váratlanul kialakult és megoldatlannak tűnő helyzetet, végül meghozták a döntést, miképpen a Mopp-királynak mennie kell, hogy bejárja az univerzumot, s megkeresse azokat a vírusgócokat, amelyek a demokratikus elvek működésében kárt tettek, azon okból, hogy felborult a kialakult rend és fegyelem egyensúlya.
Egy takarítónak nem tellik toalett takarításból kacsára,
de ha már a kacsa a toalettben úszik, az már gáz.
A kép illusztráció (forrás anyag: Google)
A tanács, az ülésterembe hívatta egyke királyát és mielőtt szélnek eresztette volna a célúton, a tarisznyájába általános-, illatosító-,és egyéb vegyszereket tett, s a kezébe egy-egy felmosófát, alája meg egy takarító szervizkocsit, mely a fáradságos útja során végigkísérte, s csak a lelke sóhaja hajtotta azt bűvös iramban. Tehát, hogy a kíváncsiságot ne szaporítsam, a király nyakig felfegyverezve elindult, az uralkodása alá tartozó fellegvárából, és a takarító paradicsom vaskapuját jól kulcsra zárva maga után, hogy oda idegen még be se juthasson, amíg távol van, nehogy más is munkára vetemedjen, vagy kincseit elrabolja. Útja során először, fűre sem lépve, a jó nagy trágyadombként lerakott járólapokon vezetett az útja az Univerzumban, mely csak úgy recsegett a talpa alatt, mint a sós-ropi a rideg zacskóban. Szívta is a fogát rendesen, de köpni sem mert, mert a cél csak egy volt, elérni a kilövő állomásig, hogy az Univerzum egy magasabb szintjére eljuthasson, ahová a királyok is gyalog járnak, de ő igénybe vette azt az űrhajót is, amelyet már több-száz éve használnak a földön eme célutazásra, a liftet. Lett is nagy számháború a liftben, mert abban csak úgy szaporodtak a számok sokasága, melyek az Univerzum több pontjára is elvihette volna, de egy volt az uticél, a Klotyók nemzetségének megtalálása, mely trónok szabadságának országa volt, hiszen változatos számban jártak oda férfiak és nők, hogy tojásaikat lerakhassák, megkönnyebbülvén eme terheiktől, aki meg nem, az a kilincset fogva feladta a harcot, az ország kapuja előtt állva, mert nem volt nála száz forint.
Tehát a hetven hét titokkal őrzött kulcsot bedugta Trón-királyság kapujának zárába, elfordította, s láss csodát, a palotában mindenhol csillogás fogadta őt, de nem ám tündérek varázspálcáján található csillag csillogása, hanem a gyászba öltöztetett fekete gyémántok színe, a fertelmes kosz országa. Össze is veszett önmagával, mert nem értette meg a nagy rendetlenség okát, mintha egy másik dimenzióban közlekedett volna, miképpen megállapította, mostanság nagyon sok vándorköltő jó madár téved erre, egyfajta rendet nem szerető vírusklónok, hogy lerakják gondosan viselt terheiket,és majd azt a szennyvízcsatornán keresztül a ne a "tisztító tűzbe" küldjék, azaz a szennyvíztisztító-telepre.
Csili-billi szuper budi, ha a gazdája nem
Bacilus, ráülni is erotikus.
A kép illusztráció (forrás anyag: Google)
Viszont halkan megsúgom, hogy a takarító király tudta, hogy miképpen mi a feladata, azonnal elhárítani azon tojásokat, és nyomaikat, melyek már ugyan kikeltek, de nem "repültek még el" melegebb égtájakra, a vad csatorna rendszeren keresztül, mely a nyílt világba elvisz. Egyke, egy-harcosként tudta az akciótervet, megsemmisíteni azokat a vírusnak tojt tojásokat, melyek még ráadásul és uralkodóilag a fészekben maradtak, s nem adtak lehetőséget másoknak költésre, mert ám kakukkfiókaként telepedtek meg azokban, és néztek ki ezen fészkekből a megbotránkozó szemek láttára. A vírusharcos végül-is, hogy klóntojásoknak még bűzük sem maradjon, elővette hát a tarisznyájába rejtett vegyszereket, illatosító szereket, s kezdetét vette a csata.
A járólapon, nem áll a mocsár, akkor
felmosta azt Tomi-király.
A kép illusztráció (forrás anyag: Google)
Riadót fújt, s a védelmére felvett gumikesztyű hangos csattanása volt a csata kezdete, és hangos kurjongatások közepette, hogy még a nem sérült fülek is jól meghallják, káromkodni kezdett féleleműzésként, egyenként felemlegetve apukákat-anyukákat, meg a mennyországot a rákkal együtt, valamint elterelő hadicselképpen kavarni a letapadt fekákat, miképpen az ellenség háta mögé kerülve megsemmisítse azokat. A Mopp-király rafináltságának köszönhetően, nem sokáig tartott a csata, mert az ellenség nyomuló erejét hamarosan szétverte úgy, hogy se hírük, se hamvuk, se nyomuk nem maradt, csak a tisztán csillogó Toj-Toj palota. Büszkén és fáradtan kezet nyújtott önmagának, megütögette jelképesen a saját vállát a megvívott csata után, nagyot szippantott a frissé varázsolt és szabaddá vált levegőből, nem mellesleg büszkén és nyugtával dicsérvén a napot, hogy miután elűzte az ellenséget, most már nyugodtan jöhetnek a  jövőbeni és tojásaikat lerakó felsőbbrendű lények, akik gondolkodás nélkül hiper-szuperszónikusan, azokat le is tudják rakni, megkönnyebbülés gyanánt, a lelkükben nyugalmat teremtve.
Hát ezzel a mesének vége, és aki nem érte volna be ennyivel, akkor nézzen be gyorsan a hozzá legközelebbi WC-be, ahol meggyőződhet arról, hogy járt e ott a Mopp-király, és ha abban nincsen e kakukktojás, akkor tiszta, mint ezek a sorok, mert egy a környezetére is igényes takarító írta.

A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr608845880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása