"Tessék segíteni, nem akarok megégni!" (3.rész)
2015. július 20. írta: Black Pen

"Tessék segíteni, nem akarok megégni!" (3.rész)

A rövid tényhírek. Halálos kimenetelű tűzeset történt Nyíregyházán, a Petőfi utca egyik lakásában 17-én este 21 óra után. További egy személyt vittek kórházba a mentők, súlyos életveszélyes sérülésekkel. A lakás teljesen kiégett, lakhatatlanná vált, az oltási műveletek kárai miatt, az otthon nélkül maradt lakókat ideiglenes szállásra költöztették.

A tűz nem kérdezi, pénzt, vagy életet, mindkettőt elveszi.
Ha ez a természeti elem önmagától nem nyugszik le,
csak az ember képes rá, hogy megállítsa.
(helyszínen készült fotó)
Az ösztön az embert az utcára hajtja, mert benne van a kíváncsiság, a félelem, a rettegés hajhászás, megnézni azt, ami másnak szenvedéssel, áldozattal jár, tragédia és rettegés. Az utcán helyi méreteket, léptékeket nézve, hatalmas a kavalkád, s egyre csak gyűl a tömeggé formálódó, és szemlélődő emberek hada. Vegyes érzelmekről nem lehet beszélni, mindenkiben megbúvik az aggódás, a rossz legyőzésének szava, mikor lesz vége a borzadalomnak.Tűzoltó autók, mentők, rendőrségi gépjárművek, katasztrófa védelem autóinak szirénázásai töltik meg az éjszaka csendjét, egy nagy kavalkád az egész utca, eberek tömegesen, de szervezetten kezdődik meg oltás, a kétsávos út lezárása. A társasház utcafrontján azonban nem csapnak ki a lángnyelvek, azok annak másik oldalán tombolnak, rejtik el titkaikat, mi nem égett még el, mikor csapnak fel a lángok a másik szobában is, átterjed e tűz a szomszédos lakásokra, még-nagyobb bajt, veszedelmet okozva. A józan paraszti ész bele sem tud gondolni milyen erőkkel ostromolja a tárgyakat ez az egyre növekvő, önmagát egyre erősebbé tápláló energia tömeg. Félelmetes, az ember az agyában próbálja csökkenteni a tűznyelvek sokaságát, melyek a fizikai törvényeket nem meghazudtolva, csak "falnak", falják-kóstolgatják a betonelemeket is. Füstöl az egész épület, orrot facsaró a bűz, izzik a hungarocell szigetelés, s a szobatárgyak a múlt feledésébe vesznek elég gyorsan. Elég minden, egy élet által megkeresett mindenség, a tárgyak, melyhez ugyan az ember ragaszkodhat, mégis egy valamihez még-jobban, az emberi élet a legfontosabb.
(folytatása hamarosan következik, érdemes visszanézni, mert olyan elemeket is tartalmaz, melyet a közmédia nem tett nyilvánossá)

A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr268845904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása