A Társadalmi egyenlőtlenségek
2011. augusztus 22. írta: Black Pen

A Társadalmi egyenlőtlenségek


Kihasznált erők az emberiség szolgálatában, avagy a tudatlan világ, hogy mindenkié, és leginkább senkié!


Rousseau szerint: „az ember”, elkezdte a világ felbontását

Mi emberek tettük le az első kerítéseket, s ezzel megteremtettük a világ további bonyolult sorsát. Mindenki kerít a mai világban, s a maga felé hajlik a keze. Ki-ki a maga módján bírja, vagy szenved tőle. Van, aki tehet róla, s van, aki szenved tőle, mert nem tehet róla. A gazdasági, és kulturális tőke viszonya, kapcsolati rendszerek hatványa határozza meg ezt a „fajta” elosztást. Vitát lehetne abból indítani, kinek milyen joga van a születéséből fakadó előnyeinek teret adni, de azzal a “váddal”, hogy azt kihasználja és eltiporja vele az embert, s társait.
„Okos”, okosan cselekedj, mert az egyszerű és pornép között is lehet tőled okosabb, értelmesebb. Vitathatatlan tény, hogy a tőke, tőkét kovácsol, de ez egyértelmű. A világ számára igen, de a magyar társadalomszámára is?

Emeld fel tenyeredbe

Az emberi erkölcstelenség világában elfeledjük, hogy porból lettünk és, porrá leszünk. Nincs autója, nincs lakása, de meg van a magához való esze (de minek, és kinek). Túl anyagias a világ, de az emberi élet pótolhatatlan, s csak a pénz az úr. Vagy a benzingőz, vagy a jó Isten viszi magával az embert…… Mindkettő természeti kincs, viszont annak elosztása már nem az. A munka világában a kicsi alul, a nagy felül marad. A demokráciát, annak idején megszavazta, - a ma már többségében alul maradt réteg. Azok maradtak fenn, akik az állam működése szempontjából felmenőleg fontosak. Eme példázat nélkül megbukna, megsemmisülne. Nem, és nem emeli fel a kis embert, mert a gazdaság moduljának működési alapja ezek kizsákmányolása. Létfontosságú, mivel az előállított termékek skálája is változott. A jelen számára fontos, de az az emberi lét, amely ezzel megküzd, megérdemli sorsát, élvezi majd hasznát. Kis kérdés, de annál nagyobb hordereje, hiszen az emberi élet mulandó, de  azok akik ezt a fajta befektetési tőkét élvezik, generációkon keresztül élvezni fogják. Semmitmondó átörökítés, mert kizárják belőle azokat, akik létrehozták.
  
Az állatok között sincs ekkora különbség

A főnök mindig is volt, és mindig is lesz, de ekkora különbség még az állatok világában sincsen. A felhalmozás, pazarlás, a társadalmi javak elosztásának világa ez. Börtön az emberek világában van, csak az nem kerül be oda, aki ezt nem érzi. „Stb.”........- hosszú.

Oszd el a földet

“Ne bántsd a hont, mert nem a tiéd ez a véráztatta föld”.
Rablás a földből, a gyárakból, és a parasztból, fizikai munkásból.
Széles bázis a nyugdíjasok rendszere, de csak addig, amíg fel nem lázad a nép, mert nem bírja tovább. Osztd el a földet, osztd el a pénz, mert egyik csak keres rajta, addig a másik csak a mélybe zuhan. Elásva magát, és a végén még jó hogyha kap egy darab földet, de azt sem véglegesen. Mi lesz a régészek számára, ha azok sem lesznek.

Kihasznált erők az emberiség szolgálatában, avagy a tudatlan világ, hogy mindenkié, de leginkább senkié!

"Életemben sok mindent megpróbáltam, külvárosok előttem, utánam. Az egek felé kiáltottam, de rosszat soha nem akartam"(Edda).- nem túl jó, de ez van.

A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr288846046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása