A demokrácia nem létezik
2011. augusztus 20. írta: Black Pen

A demokrácia nem létezik

A demokrácia nem létezik, csak kitalálták –mondja dühösen a beszélgető partnerem.

Oknyomozó riporterként tovább kényszeríthettem gondolatainak kifejtésében.
Csak a diktatúra a valós, az folyamatosan létezik. És tudod hol? –teszi fel a kérdést, de önmaga meg is válaszolja. Bárhol ezen a földön, s itt nálunk Magyarországon is. A demokratikus, demokrácia szavak csak nevet adnak a gyereknek, mert el kell nevezni azt.
A „szocik” a régmúlt rendszerében legalább hagytak minket élni, hallgatólagos alku szavával élve a nép felé.
Ezek?
Ezek semmibe sem néznek minket. Olyanok, mint a majmok. Tudod, hogyan fogják be a vadonban a majmokat? Egy dobozra lyukat vágnak, de csak éppen akkorát, melyen a majom keze átjuthat. Darabos sót helyeznek el annak belsejében. A majom megérzi a só ottlétét és benyúl azért. Megmarkolja és kivenné, de beszorul a kézfeje. Nem engedné el a világ minden kincséjért sem. No ilyenek a zsidók is. Amit egyszer megfognak, megszereznek, azt nem engedik el maguktól.
Partnerem tovább boncolgatja elméleteit. A csúcsok csúcsán, pedig ott a miniszterelnök. Viszont ha a demokrácia nem létezik, akkor ő sem. Végül is kitalált személy, aki diktatórikus hatalmával kiszolgálja az őt körbevevő környezetét.
Ebből te mit érzel, kaptál valamit is? –fejezte be gondolat menetét.

A bejegyzés trackback címe:

https://feketetoll-blackpen.blog.hu/api/trackback/id/tr448846058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása